Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Tranzacţie la Pehart, compania care produce hârtie la Sebeş. Schimbări în acţionariat şi pregătiri pentru a patra fabrică

Publicat

poarta pehart sebes Pehart devine principalul producător independent de hârtie tissue din România și Europa de Sud-Est, în urma unei tranzacţii recente. Fondul de investiții Abris Capital Partners a intrat în acționariatul producătorului de hârtie Pehart din Alba, deținut de Ioan Tecar.

Cu o tradiție de 130 de ani în fabricarea hârtiei, Pehart deține trei fabrici ce produc hârtie tissue și produse igienico-sanitare (hârtie igienică, prosoape de bucătărie și șervețele) sub mărcile proprii, Pufina și Alint, dar și sub mărcile private ale diverșilor retaileri.

În urma investiției Abris Capital (care mai deține în România Urgent Courier) și a unui ajutor de stat, cea de-a patra fabrică va fi pusă în funcțiune până la finele acestui an și va duce capacitatea de hârtie tissue sub formă de role jumbo la 100.000 de tone, scrie businesscover.ro.

Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), acționar cu 25% din 2009 la Pehart Tec, își va vinde participația către Abris Capital. Înainte de această tranzacție, Ioan Tecar, care va rămâne acționar semnificativ și președinte al grupului, a negociat și cu Zewa pentru preluarea companiei.

Grupul de companii din care face parte și Pehart are peste 1.000 de angajați și afaceri de circa 130 milioane de euro.

Compania exportă majoritatea producției către clienți din Europa Centrală și de Sud-Est.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax