Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Trotuarele alunecoase trimit albaiulienii la spital

Publicat

Zilnic, aproximativ 10 albaiulieni ajung la Urgenţe cu fracturi sau entorse cauzate de deplasările pe trotuarele alunecoase. Frigul şi zăpada de afară au transformat străzile municipiului Alba Iulia, în doar câteva zile, în adevărate patinoare, iar cei care au de suferit sunt cetăţenii care petrec câteva ore bune deplasându-se pe jos. „În medie, avem pe zi 4-5 persoane care ajung la noi cu entorse, iar 2-5 persoane – cu fracturi. Absolut toate aceste cazuri sunt din cauză că oamenii alunecă pe gheţuşul de pe străzi”, a precizat doctorul Ioan Boilă, de la Unitatea de Primire Urgenţe a Spitalului Judeţean Alba.

De vină pentru aceste neplăceri sunt, de această dată, tot oamenii, care uită că intră în atribuţiile lor să cureţe trotuarele de zăpadă. Administraţia locală a hotărât şi comunicat albaiulienilor că este de datoria fiecăruia să întreţină spaţiul din faţa locuinţelor, iar, pentru a se asigura că acest lucru se va realiza, a stabilit şi amenzi, ce se ridică la câteva sute de lei, pentru cei care nu se conformează. Aceste obligaţii sunt valabile şi pentru administratorii spaţiilor comerciale şi ai magazinelor din oraş.

Singurii care nu se plâng de gheaţa de pe trotuare sunt copiii. Aceştia profită de faptul că străzile se transformă, treptat, în derdeluşuri, aşa că se bucură de zilele de vacanţă şi ies la plimbare cu săniile.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax