Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Un cămin cultural numit „dorinţă”: Hotărârea CL Cugir criticată de preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel

Publicat

dumitrel

Preşedintele CJ Alba, Ion Dumitrel, a declarat vineri, în conferinţă de presă, că proiectul privind modernizarea Căminului cultural de la Vinerea nu poate fi finalizat, pentru că bugetele pentru aceste domenii sunt aproape nule. Reamintim că pe ordinea de zi a şedinţei extraordinare de vineri a Consiliului Local din Cugir a fost inclus un proiect pentru aprobarea solicitării unei finanţări de 2,8 milioane lei din fonduri guvernamentale pentru reabilitarea căminului cultural din Vinerea.

Prezent la o conferință de presă PDL Alba, Ion Dumitrel a vorbit despre decizia administrației locale din Cugir de a avea pe ordinea de zi proiectul de hotărâre proiectul referitor la modernizarea şi reabilitarea Căminului Cultural Vinerea, care din punctul său de vedere nu se poate realiza.

„Nu poţi să prezinţi o intenţie, o dorinţă ca un lucru aproape realizabil. Noi am mai depus în primăvară o serie de proiecte la Ministerul Dezvoltării şi niciun proiect nou nu a intrat în finanţare. Toate proiectele pe care le derulăm sunt de pe timpul guvernului Boc”, a declarat Ion Dumitrel.

Acesta a precizat că în urmă cu câte zile a depus la Bucureşti proiectele pentru reabilitarea şi modernizarea mai multor cămine culturale din judeţul Alba şi că nu se ştie câte vor primi finanţare.

„Acţiuni de genul acesta le facem permanent, nu sunt lucruri cu care trebuie să ne lăudăm. Eu zic să se laude cu momentul în care oamenii au intrat în căminul cultural, nu cu ideile. În general aceste lucruri nu se realizează sau procentul lor este foarte mic. Să anunţ presa că fac şedinţă ca să aprob o dorinţă mi se pare un lucru incorect faţă de populaţie”, este de părere Dumitrel.

„Nu o să vedeţi lucrurile făcute şi vă spun acest lucru pentru că este o atitudine a ministerului şi vă spun că acest lucru s-a întâmplat şi prea vremea când era PD-ul la guvernare”, a mai spus preşedintele CJ Alba.

Dumitrel a precizat că singurul cămin care a ajuns la finanţare a fost cel din localitatea Cergău, însă nu au fost primite fonduri de la guvern, iar lucrarea se execută din banii comunităţii locale, urmând să fie inaugurat la sfârşitul lunii.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax