Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Un nou tip de insulină, de ultimă generaţie, disponibil pentru pacienţii români. Va fi compensat gratuit integral

Publicat

diabet Un nou tip de insulină, de ultimă generație, va fi disponibil pentru pacienţii români. Astfel, România făce parte din primul val de țări europene care introduc acest tratament.

Noul tip de insulină bazală de ultimă generație Toujeo, indicată pentru tratamentul adulților cu diabet zaharat de tip 1 și 2, va fi compensată gratuit integral în România.

Potrivit specialiștilor, noul produs a demonstrat un control glicemic stabil și prelungit, cu o durată de acțiune de peste 24 de ore, cu o variabilitate redusă a glicemiei, la aceeași persoană, în comparație cu insulina glargin disponibilă până în acest moment.

Dr. Iulia Ionescu, care reprezintă compania care a lansat noul tip de insulină, a declarat, joi, într-o conferință de presă, că noul tratament va fi compensat în proporție de 100% de la 1 octombrie.

Potrivit acesteia, va rămâne pe piață și tratamentul cu insulină folosit în prezent.

„Diabetul este asociat cu fluctuații rapide ale nivelului de glucoză din sânge iar un control instabil al glicemiei poate duce la hiperglicemie sau hipoglicemie. Acestea pot contribui la apariția mai precoce a complicațiilor microvasculare (afectarea oculară, renală, a nervilor periferici) și macrovasculare (evenimente cardiovasculare). Un control deficitar al glicemiei, apariția complicațiilor, aderență redusă la tratament și optimizarea stilului de viață contribuie la reducerea calității vieții persoanei cu diabet și creșterea cheltuielilor de sănătate”, a explicat în aceeași conferință prof. dr. Cristian Serafinceanu, președinte al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.

La rândul său, președintele de onoare al Federației Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, Nicolae Hâncu, a explicat că insulina bazală analog este deja un standard pentru tratamentul persoanelor cu diabet zaharat tip 1 și 2.

„În acest context, insulina glargin s-a impus prin eficacitate și siguranță dovedite (hipoglicemie, siguranța cardiovasculară), fiind insulina bazală analog cea mai utilizată în practica medicală curentă din întreaga lume. Cu toate acestea, atât medicul, cât și pacientul se confruntă cu necesitatea realizării echilibrului dintre controlul diabetului și riscul de hipoglicemie, ceea ce poate limita capacitatea de a optimiza tratamentul cu insulină bazală. Aceasta duce la diminuarea încrederii pacienților în capacitatea de autocontrol. De aceea, este binevenită o nouă formulare de insulină glargin, care prin reducerea riscului de hipoglicemie, administrarea mai flexibilă, controlul mai stabil al glicemiei pe durata a 24 ore va îmbunătăți atât controlul diabetului, cât și calitatea vieții persoanelor cu diabet”, a afirmat Hâncu.

Conform producătorului, noua insulină și-a demonstrat capacitatea de a controla eficient glicemia, având, totodată, un profil de siguranță favorabil. În studiile derulate la pacienți cu diabet zaharat de tip 2, noua insulină a demonstrat un risc semnificativ mai mic de episoade hipoglicemice diurne (în orice moment al zilei) și nocturne, comparativ cu insulina glargin.

Noul produs este disponibil prin intermediul unui stilou injector preumplut, care conține 450 de unități de insulină și care permite o doză maximă de 80 de unități pentru o singură injecție.

Toujeo a primit aprobarea din partea Administrației Americane pentru Alimente și Medicamente (FDA) și avizul pozitiv al Comitetului pentru Produse de Uz Uman (CHMP) din cadrul Agenției Europene a Medicamentului (EMA) în februarie 2015, fiind lansat în Statele Unite ale Americii în martie 2015.

Produsul a fost aprobat în Uniunea Europeană în luna mai.

Conform Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, aproximativ 700.000 de români suferă de diabet zaharat.

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax