Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Un șef al Poliției Locale Alba Iulia condamnat definitiv pentru violență în familie. Își poate păstra funcția

Publicat

sediu politia locala

Șeful biroului circulație pe drumurile publice al Poliției Locale Alba Iulia, Marius Rece, a fost condamnat definitiv la închisoare cu amânare pentru violență în familie.

O sentință cu amânare nu afectează funcția publică pe care acesta o deține iar în acest fel potrivit legii poate rămâne ca și angajat al statului. 

În primă instanță, acesta a fost condamnat la o amendă penală de 2000 de lei cu amânare, pe un termen de supraveghere de doi ani.

În urma apelului, dosarul a ajuns pe rolul Curții de Apel Alba Iulia, iar magistrații au schimbat sentința de la Judecătoria Alba Iulia.

CITEȘTE ȘI: Un șef de la Poliția Locala Alba Iulia, trimis în judecată pentru violență în familie. Ce acuzații îi aduc procurorii

Este vorba despre o faptă din 2018, când, potrivit procurilor acesta și-a lovit fosta soție în urma unor discuții în contradictoriu.

Potrivit unui document transmis de reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia: ”În data de 18 martie 2018, în timp ce se aflau la domiciliul conjugal din municipiul Alba Iulia, pe fondul unor discuţii în contradictoriu, inculpatul R.V.M. a lovit-o pe soţia sa R.A.E. de două ori cu podul palmei în zona capului, a strâns-o de gât şi de braţe şi a lovit-o cu genunchiul în coapsa piciorului drept, cauzând persoanei vătămate R.A.E. leziuni traumatice care au necesitat pentru vindecare 2-3 zile de îngrijiri medicale”, se arată în rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia.

În urma apelului, magistrații Curții au modificat sentința din amendă penală, în închisoare cu amânare. Mai exact, l-au condamnat la 6 luni de închisoare cu amânare.

” Admite apelul exercitat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia împotriva sentinţei penale nr. 7 pronunţate de Judecătoria Alba Iulia la data de 05.01.2021, în dosar nr. 5813/176/2019. Desfiinţează sentinţa penală apelată sub aspectul laturii penale şi, judecând cauza în aceste limite: În baza art. 199 alin. 1 Cod penal raportat la art. 193 alin. 2 Cod penal, cu aplicarea art. 396 alin. 4 şi 10 Cod procedură penală, stabileşte faţă de inculpatul Rece Valeriu Marius pedeapsa de 6 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de violenţă în familie. În baza art. 83 alin. 1 din Codul penal, amână aplicarea pedepsei stabilite faţă de inculpatul pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani”, se arată în motivarea instanței.

De asemenea, în data de 14 februarie 2019, Rece Marius a fost reținut pentru 24 de ore, fiind atunci cercetat pentru hărțuire. Între timp a fost trimis în judecată și pentru hărțuire, iar o primă ședință de judecată va avea loc pe 3 noiembrie.

CITEȘTE ȘI: Cazul poliţistului local din Alba Iulia reţinut pentru hărţuire: I-ar fi transmis fostei soţii mesaje jignitoare

Atunci, ”în urma cercetărilor poliţiştii au stabilit că, în perioada august 2018-februarie 2019, bărbatul de 43 de ani, din Alba Iulia a trimis, în repetate rânduri, soției sale, de 37 de ani, din Alba Iulia, de care este separat în fapt, mai multe mesaje telefonice, care conţin expresii jignitoare, totodată informând-o că este urmărită de către polițiști, fapt ce i-a creat victimei o stare de temere”, precizau procurorii Judecătoriei Alba Iulia, într-un comunicat transmis presei.

CITEȘTE ȘI: Şeful Biroului rutier de la Poliţia Locală Alba Iulia, REŢINUT pentru 24 de ore. Suspect de hărţuire şi ameninţare

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax