Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Uniunea Europeană: Cetăţenii UE să-şi păstreze drepturile de rezidenţă în Marea Britanie, după Brexit

Publicat

Cetăţenii din Uniunea Europeană ar trebui să-şi păstreze drepturile de rezidenţă în Marea Britanie după ieşirea acestei ţări din UE, în perioada de tranziţie, au spus miercuri 10 ianuarie, ambasadorii celor 27 de state membre la Bruxelles. Poziţia i-ar putea deranja pe susţinătorii Brexit, transmite Reuters.

Citește și Pe bretelele de acces pe autostrada Sebeș – Turda ”abia încape un Duster”. Raport alarmant privind Lotul 3

Reducerea imigraţiei a fost unul dintre principalele motive pentru care britanicii au votat cu 52% pentru şi 48% împotrivă la referendumul din iunie 2016 pentru ieşirea din UE, ca urmare a venirii unui număr foarte mare de cetăţeni ai UE în ţară, în special din statele mai sărace din estul Europei.

Pe 29 martie 2019, Marea Britanie va ieși în mod oficial din Uniunea Europeană. În prezent se pregăteşte să negocieze cu Uniunea termenii unei perioade de tranziţie de doi ani, care ar trebui să limiteze impactul perturbator al Brexit-ului asupra afacerilor şi cetăţenilor.

Citeşte şi PERCHEZIȚII în Alba și Sibiu la persoane bănuite de furtul a 500 de litri de motorină de la cetățeni din Blaj

Ambasadorii celor 27 de state membre au convenit miercuri, cu Comisia Europeană, că drepturile de rezidenţă ale cetăţenilor UE ar trebuie să continue după Brexit, pentru că Marea Britanie va trebui să respecte legislaţia UE în timpul fazei de tranziţie, transmite News.ro.

Reprezentanţii statelor membre au discutat detaliile unui nou mandat al Comisiei, care va negocia în numele  UE termenii perioadei de tranziţie şi o nouă relaţie comercială cu Marea Britanie.

Citește și Ei votează, noi plătim! 1,6 milioane de lei din bani publici pentru greşelile consilierilor judeţului Alba

sursa: romaniatv.ro, news.ro, reuters.com

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax