Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VACANŢĂ până în 9 noiembrie pentru copiii din grădiniţe şi elevii din clasele primare. Structura anului şcolar şi variante de petrecere a timpului liber

Publicat

v

vacanta Copiii din grădiniţe şi elevii din clasele primare sunt în vacanţă până în 9 noiembrie, timp de o săptămână, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educației Naționale. Aceasta este prima vacanță din anul școlar 2014-2015 pentru elevii din învățământul primar și preșcolar. CopiiI se vor întoarce la școală în data de 10 noiembrie.

Pe timpul vacanţei, copiii pot să participe la ateliere de creaţie, lecturi şi activităţi recreative. Acest program se desfăşoară în perioada 4 -7 noiembrie, între orele 11.00 – 15.00, la Filiala ”Cetate” a bibliotecii judeţene, situată în incinta Casei de Cultură a Sindicatelor din Alba Iulia, etajul II.

Atât cei mici, cât și cei mari pot participa la ateliere de creație inedite, însoțite de lecturi, activități recreative și de descoperire a talentului propriu.

De asemenea, în Alba Iulia s-a deschis Parcul de joacă ”Regina Maria”, în Cetate, în apropierea Grădiniţei nr. 8, Poarta V a Cetăţii Alba Carolina. Aici, copiii se pot bucura de tobogane, hinte, balansoare și groapă de nisip. Parcul are program special, până la ora 19.00.

Citeşte şi FOTO: S-a deschis parcul de joacă ”Regina Maria”, lângă Poarta a V-a a Cetăţii din Alba Iulia. Investiție de 40.000 de euro

Şi la Ocna Mureş a fost inaugurat cu parc de joacă nou, în cartierul Uioara de Sus, unde copiii pot petrece timpul liber în siguranţă.

Citeşte şi FOTO: Parc de joacă pentru copii și teren de sport inaugurate la Ocna Mureș, la finalizarea lucrărilor de modernizare a cartierului Uioara de Sus

Locuri de joacă pentru copii găsiți și la Alba Mall – Mini Happy Kids – oferă diverse posibilităţi de distracţie pentru micuţi, de la tobogan gonflabil la trambulină și mașinuțe. Programul în timpul săptămânii, de luni până vineri, este de la ora 15.00 până la 22.00, sâmbăta de la oa 12.00 la 22.00, iar duminica de la 11.00 la 22.00.

Un alt spațiu de joacă este Disney Party. Acesta se găseşte lângă Stadionul “Cetate”. Acesta oferă: tobogan gonflabil, jocuri WII, masă de fotbal, karaoke, picturi pe faţă şi multe altele. Preţul pentru o oră de distracţie este e aproximativ 9 lei, iar programul de luni până vineri este de la 15.00 la 21.00 şi în week-end de la 12.00 la 21.00.

Palatul Copiilor Alba Iulia si Cluburile elevilor din Sebeş, Aiud, Blaj, Cîmpeni, Ocna Mureş şi Cugir oferă diferite activităţi educative artistice, ştiinţifice, tehnico-aplicative şi culturale.

Copiii între 5 şi 18 ani, care doresc completarea cunoştinţelor pot învăţa lucruri noi la atelierele de Creaţie Literară, Jurnalism, Teatru, Construcţii Modele, Chitară, Muzică Instrumentală, Pictură, Desen, Ceramică, Icoane pe Sticlă, Atelierul Fanteziei, Cultură şi Civilizaţie Engleză, Cultură şi Civilizaţie Franceză, Electronică, Informatică, Karting, Protecţia Mediului, Educaţie pentru Cetăţenie Democratică, Codul Bunelor Maniere.

Calendarul anului şcolar 2014-2015

Următoarea vacanță, cea de iarnă, programată pentru toți elevii va începe pe 20 decembrie și se va încheia pe 4 ianuarie 2015. Cursurile vor începe pe 5 ianuarie 2015 și se vor încheia pe 30 ianuarie 2015.

Vacanța intersemestrială este cuprinsă între 31 ianuarie 2015 și 8 februarie.

Cursurile semestrului al doilea vor începe pe 9 februarie 2015 și se vor încheia pe 10 aprilie 2015, iar vacanța de primăvară este cuprinsă între 11 aprilie și 19 aprilie, urmând ca elevii să se întoarcă la cursuri pe 20 aprilie, până pe 19 iunie.

În zilele libere prevăzute de lege nu se organizează cursuri. Săptămâna 6-10 aprilie 2015 din semestrul al doilea este dedicată activităților extracurriculare și extrașcolare, în cadrul programului numit ‘Școala altfel: Să știi mai multe, să fii mai bun!’, având un orar specific.

Tezele din semestrul I al anului școlar 2014-2015 se susțin, de regulă, până la data de 19 decembrie 2014, iar cele din semestrul al II-lea al anului școlar 2014-2015 se susțin, de regulă, până la data de 22 mai 2015.

Absolvenții de liceu se vor putea înscrie la prima sesiune a examenului de bacalaureat între 25-29 mai 2015 și vor încheia cursurile în 29 mai.

Evaluarea națională va începe anul viitor pentru absolvenții de clasa a VIII-a pe data de 22 iunie, cu proba la limba și literatura română.

Anul şcolar 2014-2015 va avea 177 de zile de cursuri şi 34 de zile de vacanţă, fără cele din vacanţa de vară, potrivit structurii aprobate printr-un ordin al ministrului Educaţiei.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax