Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Vicepremierul Dragnea: „Este prematur să se vorbească despre numărul de regiuni, iar o conducere prin rotație ar putea genera instabilitate”

Publicat

În plin proces de pregătire a proiectului regionalizării României, vicepremierul Liviu Dragnea a declarat luni, după o întâlnire cu parlamentarii liberali, că deocamdată este prematur să se vorbească despre un anumit număr al viitoarelor regiuni, iar o conducere prin rotație a acestor structuri ar putea să genereze instabilitate, potrivit Agerpres.

„Este prematur să vorbim de orice număr, atâta timp cât nu s-a finalizat analiza, din analiză poate să iasă trei regiuni, 60 de regiuni, 14 regiuni. Eu le-am cerut tuturor, cu mult drag și foarte mult respect, să fim răbdători și să avem foarte puțină patimă, pentru că cu aceste regiuni nu pleacă nimeni în mormânt și nu le împărățește nimeni, este vorba să finalizăm un studiu care să dea pentru România un desen regional care să o ajute să se dezvolte echilibrat, iar oamenii să o duca mai bine. Nu se fac regiunile nici mâine, nici poimâine și din câte am înteles eu nici până săptămâna viitoare. Și opt, și șase și șapte este prematur să se vorbească de orice număr”, a spus Dragnea, după întâlnirea cu parlamentarii PNL de la Palatul Parlamentului.

Ministrul a arătat că numărul regiunilor va fi prezentat în momentul în care va fi finalizată analiza la care se lucrează. „Probabil că într-o lună, două o să le punem pe masă și Guvernului și Parlamentului”, a precizat Dragnea.

Acesta a fost întrebat cu privire la modalitatea de alegere a președinților de regiuni, vicepremierul arătând că nu a simțit o opinie foarte conturată în interiorul PNL privind respingerea ideii ca aceștia să fie aleși până la sfârșitul anului.

„Din ce am înteles eu oamenii așteaptă, toata lumea se gândește care este cea mai bună variantă. Vedem dacă dezavantajele generate de o variantă sunt mai mici decât dezavantajele generate de o altă variantă. Eu nu insist. Dacă vom realiza regiuni, și sper să înființăm regiuni, vreau să fie niște structuri administrative care să aibă totuși posibilitatea să se întărească și să fie stabile. O conducere prin rotație, în opinia mea, s-ar putea să genereze instabilitate, dar poate opinia mea este greșită. Vom vedea în perioada următoare care va fi soluția”, a afirmat Liviu Dragnea.

„Au fost întrebări despre regionalizare. Mi-a plăcut foarte mult discuția, pentru că a arătat că sunt oameni interesați de procesul de regionalizare, se dorește înființarea regiunilor, multe întrebări au fost legate de faptul că am evaluat toate riscurile potențiale pentru ca în acest an sau când construim regiunile să le eliminăm. Le-am răspuns la întrebări, părerea mea este că au fost multumiți de răspunsuri majoritatea”, a subliniat vicepremierul.

Dragnea a menționat că liberalii au fost interesați și de Programul de investiții al Ministerului Dezvoltării. „Ordonanța de săptămâna trecută care nu este PNDI, este programul de dezvoltare locală și care unește trei programe 571, OUG 7 și Ordonanța 40, program care va fi finanțat din bugetul ministerului, așa cum erau și celelalte programe. De ce le-am unit? Pentru că erau programe diferite, cu trei seturi de reguli diferite pentru care primarii trebuiau să meargă în trei ministere, în trei locuri, făceau documentație pentru un program care nu era valabil și la celelalte programe. Au mai fost întrebări și legate de modul în cum se vor prioritiza aceste investiții. Le-am spus că vom prezenta criteriile săptămâna viitoare și un rol esențial îl vor avea consiliile județene care vor face propunerile respective”, a adăugat ministrul.

Sursa: Hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax