Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Victor Negrescu susține că Viorica Dăncilă l-a propus pentru funcția de comisar european. Reacția președintelui Iohannis

Publicat

negrescu

Viorica Dăncilă îl va propune pe Victor Negrescu pentru funcția de comisar european. Liderul PSD va trimite scrisoarea către Bruxelles în cursul acestei zile, potrivit G4Media.ro

”A fost europarlamentar, a fost ministrul pentru Afaceri Europene, deci îl recomandă experiența pe care o are pentru funcția de comisar european. Îl recomandă și Guvernul Dăncilă printr-o scrisoare către Bruxelles”, a declarat premierul demis.

Negrescu are legături puternice cu organizația din Alba a PSD.

Președintele Klaus Iohannis a reacționat dur marți după ce Victor Negrescu a declarat pentru Agerpres că ar fi fost propus de premierul Dăncilă comisar european. ”Premierul demis, Viorica Dăncilă, nu are nicio legitimitate de a propune un candidat din partea României pentru poziția de comisar european”, arată Iohannis într-o declarație de presă postată pe site-ul Administrației Prezidențiale.

”Premierul demis, doamna Viorica Dăncilă, refuză să înțeleagă că odată cu pierderea calității de prim-ministru a pierdut și orice legitimitate de a mai face vreo propunere pentru poziția de comisar european, care îi revine României. O avertizez din nou pe doamna Dăncilă să înceteze orice demers legat de nominalizarea unui candidat pentru această poziție și să nu transmită nicio propunere către președinta aleasă a Comisiei Europene, doamna Ursula von der Leyen”, a mai scris Iohannis.

Ursula von der Leyen, președintele-ales al Comisiei Europene, se așteaptă ca, odată cu formarea noului guvern la București, România să nominalizeze cât mai repede posibil un candidat la funcția de comisar european, după cum a precizat Mina Andreeva, purtătorul de cuvânt al Executivului european.

Mandatul actualei Comisii Europene, condusă de Jean-Claude Juncker, este programat să se încheie pe 31 octombrie, însă este probabilă o prelungire cu o lună deoarece noua Comisie Europeană este incompletă, comisarii propuși de Franța, Ungaria și România fiind respinși de Parlamentul European.

Guvernul Viorica Dăncilă l-a desemnat pe Dan Nica pentru postul de comisar european, după respingerea Rovanei Plumb de către Parlamentul UE, însă această propunere nu a fost acceptată formal.

Sursă: G4Media.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax