Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Ceas de lux dedicat Centenarului, lansat de Tissot. Este inspirat de Alba Iulia și produs în 1918 de bucăți

Publicat

YouTube video

Un ceas de lux, în ediție limitată, dedicat orașului Alba Iulia și aniversării a 100 de ani de la Marea Unire a fost lansat de către unul dintre cele mai cunoscute branduri de profil din lume: Tissot. Ceasul special în ediție limitată, produs în doar 1918 piese, omagiază aniversarea a o sută de ani de la Marea Unire și costă 2.900 de lei.

În cutia ceasului, concepută special, fiecare cumpărător va primi o medalie din lemn manufacturată de tinerii artiști români de la atelierul de creație Șezi din Hăpria, care preia motivul horei reprezentat pe cadran.

Potrivit prezentării producătorul ceasului, cadranele ”pun în evidență tradițiile românești prin cercurile lor armonioase, inspirate din dânsul popular românesc, horă”.

Prezentarea ceasului Tissot, dedicat României

Hora este reprodusă pe fondul secundarului periferic, unde sunt simbolizați 9 dansatori care se țin de mână și formează astfel un cerc. Fiecare om reprezintă una din cele 9 regiuni ale României, dansând împreună așa cum au făcut-o pentru prima oară la 1918.

Culorile steagului României, roșu, galben și albastru, sunt înserate în mod elegant în partea de jos a cadranului. Pentru a sublinia simbolul horei, la cadranul rotund al orelor și cel al secundelor s-a adăugat o fereastră rotundă pentru data, o particularitate a acestei ediții limitate.

Acest model emblematic pentru Tissot a fost ales anume pentru că designul fațetat al cadranul orelor amintește de „Coloana Infinitului” creată de sculptorul Constantin Brâncuși.

ceas

Pe marginea cadranului exterior, triunghiurile albastre preiau motive tradiționale din sculpturile și broderiile românești. În arta populară, aceste triunghiuri simbolizează porțile care ne conduc către lumile cerești și viață veșnică.

Limbile au fost albăstrite pentru a reproduce nuanța de „albastru de Voroneț”, astfel denumită după culoarea exterioară a mănăstirii medievale Voroneț din Moldova.
Cureaua din piele de vițel, cu textură de aligator, evocă și ea, prin culoare și cusături, albastrul de pe steag.

Citește și: VIDEO Ceasurile Tissot dau (h)ora exactă de la Hăpria. Reportaj în atelierul ȘEZI, cu reprezentanții brandului elvețian

Particularități ale designului

Pe capacul transparent al carcasei este imprimată silueta unei stele, replică a cetății Vauban de la Alba Iulia văzute de sus, unde s-a semnat unirea provinciilor românești pe 1 decembrie 1918 și s-a inaugurat o nouă era pentru România.

În cutia ceasului, concepută special, fiecare cumpărător va primi o medalie din lemn manufacturată de tinerii artiști români de la Șezi – Hăpria, care preia motivul horei reprezentat pe cadran. Fiecare ceas și fiecare medalie sprijină asociația „Free Miorița: Lumină pentru România”, al cărei scop este să aducă electricitate în cele mai izolate case din țară.

Tissot este o companie elvețiană înființată în 1853 cu prezență în 160 de țări și este liderul producătorilor de ceasuri elvețiene din punct de vedere al numărului de unități vândute anual.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. Octavia Lois

    joi, 25.10.2018 at 15:10

    Buna ziua şi mulțumim mult pentru menționarea în articol a atelierului de design Şezi. Am realizat atât conceptul rozetei de pe ceas şi ambalaj, cât şi finisarea manuală a fiecărui medalion. De tăierea şi crestarea mecanică a lor s’au ocupat Atelier 53. Spor şi o toamnă frumoasă. Octavia şi Lucian Loiş

    • Merticaru Ionut

      marți, 30.10.2018 at 18:41

      Buna ziua, am o intrebare referitoare la ceas, are inscriptionat un numar de identificare a ceasului, adica de la 1 la 1918 din 1918 bucati? Multumesc.

      • Octavia Lois

        marți, 30.10.2018 at 21:32

        Toate ceasurile din ediția limitată poarta aceeași inscripție: “1 din 1918”. Apartenența la seria limitată este marcată in acest fel pentru a sublinia ca România este “una din 1918”.

  2. Vlad Tiberiu

    joi, 25.10.2018 at 20:25

    Bună ziua, știți cumva de unde se poate cumpăra?

    • Octavia Lois

      marți, 30.10.2018 at 20:51

      Buna seara, se poate cumpara de la magazinele B&B Collection. Sunt si liste de asteptare, daca doriti sa va inscrieti pe lista, puteti sa lasati un mesaj privat cu numele, adresa de mail si numarul de tel, pe pagina de facebook ȘEZI.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax