Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Cum sunt pregătite pârtiile de schi de la Șureanu, cu ratrackul. A nins mult în ultimele zile

Publicat

A nins la Șureanu, iar pârtiile sunt pregătite pentru turiști. În ultimele zile, stratul de zăpadă a crescut cu 20 de centimetri.

Reprezentanții Domeniului Schiabil Șureanu au postat un video în care arată cum sunt pregătite pârtiile cu ajutorul ratrackului. 

Întreaga zonă este pregătită pentru sezonul de schi și pentru sărbătorile de iarnă.

Pârtiile, situate la o altitudine medie de peste 1.800 de metri, beneficiază de zăpadă naturală și nu există tunuri de zăpadă (altitudine minimă – 1.650 de metri, altitudine maximă 2.010 metri). Este o zonă montană preferată și de președintele Iohannis, anii trecuți.

Accesul spre pârtii se face pe ruta Sebeș – Șugag – lacul Oașa (DN 67 C – Transalpina), apoi la dreapta spre mănăstirea Oașa – Luncile Prigoanei – Poarta Raiului – Domeniul Schiabil Șureanu (DJ 704).

Distanță față de Sebeș este de 82 km, care pot fi parcurși în aproximativ 2 ore, în condiții de iarnă. Se poate ajunge și dinspre Sibiu, prin Jina și ulterior pe Transalpina.

Drumul forestier de la Lacul Oașa până la Domeniul Schiabil Șureanu, în lungime de 18 kilometri, este întreținut de proprietarii cabanelor din zonă și este menținut practicabil în timpul sezonului.

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. alin

    miercuri, 22.12.2021 at 10:32

    Drum impecabil pentru 4×4 !
    🙂

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax