Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: De ce a fost exclusă Dana Nanu din PSD Alba. Taberele din partid și luptele interne pentru controlul organizației

Publicat

Consilierul local din Alba Iulia, Dana Nanu, exclusă din PSD Alba, a oferit vineri o serie de explicații legate de scandalul din interiorul organizației județene și de ceea ce aceasta consideră că ar fi adevăratele motive care ar sta în spatele măsurii luate împotriva ei. 

Reamintim că Danei Nanu i s-a reproșat că nu a participat în ultimele 6 luni la nici o ședință PSD Alba Iulia, nu a luat parte la mai multe acțiuni făcute de formațiunea politică și că ar fi avut o atitudine ”potrivnică față de acțiuni și organizație”.

Toate acuzațiile au venit într-un comunicat de presă emis în numele partidului.

Într-o conferință de presă susținută vineri, 6 ianuarie 2023, Dana Nanu și-a prezentat propria variantă privind motivele pentru care a fost exclusă din partid.

În linii mari aceasta a invocat o serie de contre cu președintele organizației municipale din Alba Iulia, senatorul Călin Matieș.

Mai exact, Dana Nanu ar fi contestat modul în care acesta conduce organizația locală și unele decizii pe care le-a luat de când a preluat organizația.

Ea a spus că a intuit, încă de când Matieș a preluat organizația, că nu va putea face echipă cu el, afirmând că amândoi sunt ”două pietre tari”.

Totodată, a răspuns pe marginea unor speculații legate de taberele din interiorul partidului.

Dana Nanu a declarat că va rămâne în continuare consilier local și că are în plan mai multe proiecte pe care le va susține.

Aceasta a mai spus că la scurt timp după ce a fost exclusă din PSD a primit trei oferte de la partide politice, dar pe care le-a refuzat. Nu a precizat însă care sunt formațiunile politice care au abordat-o.

CITEȘTE ȘI: Dana Nanu, consilier local la Alba Iulia, exclusă din PSD Alba. Ce spune aceasta și ce îi reproșează foștii colegi

A declarat în schimb că ar vrea să revină în PSD, atunci când partidul va avea o altă conducere.

”Aștept ziua în care în PSD Alba Iulia se vor face anumite schimbări. Adio, nu o să caut pe nimeni, dar mă întorc cu tine când te schimbi”, a precizat consilierul local.

Tentativă de schimbare a conducerii PSD Alba

Reporterul Alba24.ro a întrebat-o dacă ar fi participat la o vehiculată tentativă de schimbare a conducerii PSD Alba.

Mai exact dacă ar fi fost de partea fostului președinte al partidului Ioan Dîrzu, când acesta ar fi avut intenția să propună la București schimbarea actualului președinte al organizației, Marcel Tuhuț.

Potrivit unor surse Alba24, ar fi fost vizată înlocuirea lui Tuhuț cu o persoană din afara partidului, respectiv cu un antreprenor local.

În schimbul susținerii tentativei de schimbare, Dana Nanu ar fi urmat să fie recompensată cu funcția de candidat la Primăria Alba Iulia din partea PSD.

Răspunsul Danei Nanu:

”Am auzit varianta asta… Eu am spus nu mă interesează PSD Alba, cine îl conduce. Tot timpul eram focusată și mi se pare normal fiind consilier local Alba Iulia nu mă interesa ce se întâmplă la Câmpeni, la Blaj, acolo este o structură locală.

Pe mine mă interesa PSD Alba Iulia, știu, am auzit povestea asta.

S-a auzit în oraș, a fost un domn într-adevăr, un antreprenor, în momentul în care a fost chestia asta cu Schengen, a avut o ieșire vizavi de ce vrea să facă dânsul (Voicu Vușcan – n.red.). Și pe urmă am auzit și eu combinația asta…

Despre domnul senator, este un senator bun, cred că data viitoare dacă va mai avea șansa să candideze, personal cred că o să îl votez.

Dar din punct de vedere al candidatului, la Primăria Alba Iulia eu nu o să votez niciodată un asemenea profil. Nu știu dacă v-am răspuns suficient la întrebare”, a declarat Dana Nanu.

Când reporterul alba24.ro i-a spus că nu a răspuns la întrebarea legată de fostul președinte și demersul său, Dana Nanu a mai completat că:

”Nu a existat. Cel puțin nu din ce știu eu. Nu am fost la nici o astfel de întâlnire.

Eu poate am fost o voce mai vocală, inclusiv pe ce înseamnă proiecte și poate de aici m-au asimilat.

Să nu ma înțeleagă nimeni greșit, eu nu am nimic cu domnul Dîrzu, eu cu domnul Dîrzu colaborez perfect, am colaborat și cu Matieș și cu Tuhuț și cu Corneliu Mureșan, cu absolut toți.

Poate m-au asociat mai mult prin prisma faptului că domnul Dîrzu a fost persoana care atunci în 2020 în luna iulie m-a sunat ca să îmi zică să vin pe lista de consilieri locali…

Asta a fost intrarea mea prin domnul Dîrzu pentru că am fost colegi la Albalact, nu este nici un fel de secret”, a mai spus aceasta.

Alianță cu PNL la Alba Iulia și fotoliul de viceprimar

Reporterul alba24.ro a mai întrebat-o pe Dana Nanu dacă au existat divergențe între aceasta și Călin Matieș, după ce senatorul ar fi refuzat o propunere venită din partea mai multor membri ai PSD Alba Iulia în care se susținea ideea unei alianțe la nivel local PSD-PNL, în urma căreia să obțină un post de viceprimar.

Este vorba despre postul ocupat în prezent de Emil Popescu (USR).

Dana Nanu a fost unul dintre cele patru nume vehiculate în interiorul partidului pentru a ocupa funcția respectivă dacă ar fi avut loc o asemenea alianță.

Da, deci dacă asta oricum s-a aflat, se știe. În momentul în care s-a stabilit candidatul pentru Alba Iulia, a coincis oarecum și cu perioada de alianța națională PSD- PNL, mie mi se părea puțin aiurea să nu putem să ducem alianța asta până la nivel local.

Și am propus colegilor, chiar domnului senator: <<Haideți să încercați>>.

Dacă mi s-ar fi răspuns: <<nu putem face o astfel de alianță>>, era un răspuns mai veridic și mai de bun simț, și îmi asum ce spun, decât să vii să spui <<Nu sunt de acord cu nici unul din voi patru să fiți>>.

E ca și cum, eu așa am tradus-o <<Pai dacă nu sunt bună, atunci nu am cum să fac echipă>>”, a declarat Dana Nanu.

Situație explozivă în PSD Alba

De doi ani PSD Alba este o oală sub presiune, oală care la început de an 2023, a dat pe afară cu excluderea Danei Nanu din partid.

Două tabere principale se luptă pentru putere în interiorul formațiunii, iar o a treia încă mai speră la o revenire.

Mai exact PSD Alba este împărțit în două tabere, iar situația este cunoscută de mult timp.

Tabăra senatorului Matieș, care conduce PSD Alba Iulia și care va candida la Primăria Alba Iulia, și tabara deputatului Tuhuț care are susținerea unor primari mai vechi, dar și a unor organizații din Apuseni.

CITEȘTE ȘI: PSD Alba împărțit în două tabere, cu două viziuni diferite. Întâlniri private, la ”o poveste” înainte de ședința de partid

Însă mai este o tabără care așteaptă după colț, care încă mai speră că din războiul Matieș- Tuhuț, vor avea de câștigat: tabăra fostului președinte Dîrzu.

Toate taberele se luptă pentru putere, dar de cele mai multe ori, deciziile sunt luate de la Bruxelles de către europarlamentarul Victor Negrescu, care arbitrează de la distanță meciurile din interiorul formațiunii politice.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

4 Comentarii

4 Comentarii

  1. facsimil

    vineri, 06.01.2023 at 19:49

    luptă aprigă pentru ciolan.

  2. gelu stoian

    vineri, 06.01.2023 at 20:01

    Totul are o Singura CAUZA : Fiecare ( din organizatia PSD a jud . Alba ) DORESTE un CIOLAN de COTLET ( la Gratar ) cu CAT mai MULTE Resturi de Carnita pe EL !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. pilu

    vineri, 06.01.2023 at 20:39

    O adunătură de năcădăi cărora li s-a urcat puterea la cap şi nu ştiu ce să facă cu ea. Cam aşa e în toate partidele, bulimbăşeală cruntă.

  4. Pripon Marius

    marți, 10.01.2023 at 09:34

    Trebuie să dispară din functia de conducere Negrescu,Maties si Tuhut care vor putere absolută si duc partidul la vale..Este ca in Koreea de Nord toti care sunt mai inteligenti si au opinii diferite de ei,ii exclud din partid! Congresul nu se tine de teamă că ar venii din nou la conducere oamenii competenti din gasca vechiului presedinte Rus!PSD in 2024 nu va mai castiga nici un oras cu astfel de conducere…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax