Connect with us
Publicitate

AIUD

VIDEO Directorul CNAIR, inspecție pe Lotul 2 al Autostrăzii Sebeș-Turda. Circulația se deschide în 2021, dar lucrările continuă

Publicat

Directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, a făcut o vizită pe șantierul lotului II al autostrăzii Sebeș-Turda. Împreună cu specialiștii instituției, acesta a analizat stadiul lucrărilor și a declarat că data exactă la care va fi dat în folosință va fi anunțată ulterior. 

Grecii de la Aktor sunt aproape de finalizarea tronsonului, după nenumărate întârzieri, subcontractori neplătiți și amenințări cu rezilierea contractului.

Vezi și A10 Sebeș -Turda: Șapte ani pentru 70 de kilometri. România deschide de Ziua Națională prima autostradă terminată după Revoluție

Pe un kilometru, în zona dealului Oiejdea, lucrările vor continua până în luna aprilie a anului viitor, perioadă în care, circulația aici, se va desfășură în ambele sensuri, dar pe o cale.

Totuși, directorul CNAIR dă asigurări că circulația se va deschide în acest an. Constructorul mai are de lucru aproximativ 10 zile, pentru ca acest lucru să se întâmple.

Declarațiile directorului CNAIR:

”Sunt astăzi aici pentru a vedea care este stadiul lucrărilor pe lotul 2 al autostrăzii Sebeș – Turda, în lungime de 24,25 de km.

În funcție de asta urmează să decidem când va putea fi deschisă circulația, ceea ce ar permite deplasarea pe întreaga autostradă Sebeș – Turda (A10).

Deschiderea traficului rutier pe lotul 2 va face utilizabili încă 1,5 km până la nodul Alba Iulia (lot 1) și cca 23 km până nodul Aiud (lot3).

Vreau să reamintesc un aspect extrem de important, din punctul meu de vedere. În urmă cu o lună, când am preluat mandatul, proiectul lotului 2 al autostrăzii Sebeș – Turda, era considerat practic ratat, din cauza întârzierilor și blocajelor.

Astăzi putem să vorbim însă despre deschiderea în acest an a acestui lot. Autostrada Sebeș – Turda (A10) are o lungime de circa 70 km și leagă autostrada A1 (Sebeș) cu autostrada Transilvania A3 (Turda).

Pe un km, în zona dealului Oiejdea, lucrările vor continua până în luna aprilie a anului viitor, perioadă în care, circulația aici, se va desfășură în ambele sensuri, dar pe o cale.

Vreau ca împreună cu colegii de la minister să deblocăm toate proiectele care ani de zile au trenat din diverse motive. Sunt adeptul muncii in echipa si cred ca doar așa putem obține acele rezultate pe care oamenii le așteaptă de la noi.

Vreau să mai adaug doar că în spațiul public apar frecvent discuții legate de infrastructură. Unele pornesc de la interesul justificat al cetățenilor de a beneficia de o infrastructură rutieră europeană, modernă și sigură, pe când altele au ca scop mascarea incapacității unor antreprenori.

Toată lumea trebuie să înțeleagă că intre cele două planuri trebuie făcută o distincție clară” – a declarat Directorul General al CNAIR, Cristian Pistol.

Date tehnice:

A10 Sebeș – Turda – Lotul 2 – 24,25 km – Alba Iulia Nord (Pârâul Iovului) – Aiud (Km 17+000 – Km 41+250)

Valoare: 549.33 mil. lei (fară TVA)

Constructor: Aktor

Contract: Semnat în 14 noiembrie 2014

Termen de finalizare (contractual): Octombrie 2016

Deschidere posibilă: Decembrie 2021

Stadiu fizic: 91,74% la data de 31.10.2021.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. a c

    joi, 11.11.2021 at 14:19

    S-au prevăzut în contract penalități de întârziere din vina executantului?
    Este inadmisibil ca la 5 ani după termenul de finalizare să se accepte plățile ca și când nu s-ar fi întâmplat nimic!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax