Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Două spectacole de teatru, concurs de epigrame și show de bancuri la Alb-Umor 2023. Programul evenimentului de la Alba Iulia

Publicat

Alba Iulia găzduiește în perioada 8-9 septembrie o nouă ediție a Festivalului Alb-Umor. În programul evenimentului sunt show de bancuri, concurs de epigrame, râs în grup, spectacol de teatru, expoziție de caricatură semnată de Adrian Bighei și un altfel de concert, cu și de Alex Ștefănescu.

”Teatrul de Păpuși prezintă în fața iubitorilor de umor două spectacole. Alex Ștefănescu este un actor complex, va avea un one-man show muzical și vă invit cu mare drag pentru că merită să vedeți un astfel de spectacol, iar sâmbătă, Emigranții, un spectacol al Teatrului Mic, cu Cuzin Toma (Firicel din Las Fierbinți – nota red.) și Tudor Istodor.

Ambele spectacole sunt de la ora 19:00 dar vă invită să vedeți toate evenimentele din festival pentru că vor fi show-uri de bancuri, show-uri de epigrame, expoziții de caricaturăi, așa că bucurați-vă de două zile de Alb-Umor la Alba Iulia” a spus Ioana Bogățan, managerul Teatrului de Păpuși ”Prichindel”, unul dintre organizatori, pentru Alba24.

Biletele pentru cele două spectacole ce vor avea loc la Sala 67 a Teatrului de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia s-au pus deja în vânzare.

Pot fi achiziționate atât de pe site-ul instituției, www.teatrulalba.ro, cât și de la casieria teatrului, de luni până vineri, între orele 9.00 și 14.00, precum și cu o jumătate de oră înainte de fiecare reprezentație. Prețul biletelor este de: 28 de lei pentru adulți, 15 lei pentru studenți și pensionari, 7 lei pentru elevi.

La ediția a XIV-a a Festivalului Alb-Umor, cei mai buni epigramiști din toată țara și din străinătate vin să se ”dueleze” la Alba Iulia.

Peste 200 de autori și-au înscris compozițiile în concurs, câștigătorii urmând să fie anunțați sâmbătă, la ora 10.00, în cadrul festivității de premiere, ce va avea loc la Muzeul Principia din Alba Iulia.

Premiile se vor acorda pentru următoarele categorii: epigramă, parodie, rondel umoristic, sonet umoristic, fabulă, proză scurtă umoristică și umor în volum. Intrarea la momentele de mai sus este liberă.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba, prin Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, Teatrul de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia și Centrul de Cultură „Augustin Bena” Alba, alături de partenerii: Uniunea Epigramiștilor din România, Filiala Alba – Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România și Asociația Umoriștilor „Eugen Handelsmann” Alba Iulia.

PROGRAM Festivalul Alb-Umor 2023

Vineri, 8 septembrie 2023

17.00 – Deschiderea oficială a Festivalului Internațional de Literatură Alb-Umor, ediția a XIV-a, 2023

Locație: Muzeul Principia,  Alba Iulia, intrarea este liberă

Moderator: Daniela Floroian

18.00 – Râsul în grup – show de bancuri, glume, texte umoristice

Locație: Muzeul Principia, Alba Iulia, intrarea este liberă

Moderator: Dorel Lazăr

19.00 – 9 Piese Remixate – un altfel de concert cu și de Alex Ștefănescu, 1h 10 min/14+

Locație: Sala 67 a Teatrului de Păpuși „Prichindel” Alba Iulia

20.00 – Expoziție personală de caricatură, semnată de Adrian Bighei

Locație: Spațiul expozițional urban al Centrului de Cultură „Augustin Bena”, intrarea este liberă

Sâmbătă, 9 septembrie 2023

10.00 – Festivitatea de premiere a Festivalului Internațional de Literatură Alb-Umor, ediția a XIV-a, 2023

Locație: Muzeul Principia, Alba Iulia, intrarea este liberă

Moderator: Daniela Floroian

10.30 – Duelul epigramiștilor – Show de epigrame

Locație: Muzeul Principia, Alba Iulia, intrarea este liberă

Moderator: Dorel Lazăr

11.00 – Lecturarea creațiilor premiate

Locație: Muzeul Principia, Alba Iulia, intrarea este liberă

19.00 – Emigranți – spectacol de teatru în regia lui Claudiu Istodor, Teatrul Mic București, 1h 40min/12+

Foto: Arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax