Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Fabrica Solina din Alba Iulia, la o săptămână după incendiul devastator. Ruinele dispar cu repeziciune

Publicat

YouTube video

La o săptămână după incendiul devastator ce a distrus fabrica Solina de lângă Alba Iulia, curățarea platformei fostei hale de producție și depozitare decurge cu rapiditate. Muncitorii, ajutați de mai multe utilaje grele, demolează resturile metalice și din beton, cu scopul de a elibera zona pentru reconstrucția anunțată de conducătorii grupului francez.

Elementele de construcție prăbușite în urma incendiului au început să fie decopertate marți dimineața. În urma utilajelor grele, focarele rămase au fost stinse de către pompierii din Alba, care și-au încheiat misiunea abia miercuri, la ora 18:00.

Sâmbătă dimineța, la șapte zile după izbucnirea incendiului, muncitorii ajutați de mai multe utilaje grele lucrează la eliberarea platformei fostei hale de producție. În zonă a fost adus și un compactor mobil ce transformă resturile metalice în „cuburi”, care mai apoi sunt depozitate pentru a fi transportate. 

solina 9 februarie 4

Compania Solina a anunțat, la şase zile după incendiul ce a distrus fabrica de condimente la Alba Iulia, implementarea acțiunilor de reluare a activităţii. A făcut demersuri pentru închirierea unui spaţiu de depozitare în municipiu şi a reluat activităţile de reaprovizionare şi depozitare. Producţia va fi transferată parţial către locaţii din Franţa şi Belgia şi, concomitent, sunt analizate alternative la nivel local. Conducătorii grupului francez Solina au confirmat demararea activităților de reconstrucție a fabricii la Alba Iulia, în cel mai scurt timp, pe același amplasament.

Citește și Solina Romania anunţă primele măsuri pentru reluarea activităţii, după incendiul care a distrus fabrica din Alba Iulia

A ars patru zile și jumătate

Intervenția pompierilor din Alba pentru stingerea incendiului izbucnit în dimineața zilei de 2 februarie, la fabrica de condimente și mixuri alimentare Solina România, lângă Alba Iulia, s-a încheiat miercuri, 6 februarie, începând cu ora 18:00. 

Pe parcursul acestor zile, la fața locului au acționat 38 autospeciale de intervenție, 4 motopompe, 26 ofițeri și 142 subofițeri și maiștri militari.

În data de 2 februarie, au acționat și pompieri din Hunedoara, Cluj și Sibiu ulterior actionând doar cei din Alba.

Vezi și UPDATE: FOTO/VIDEO EXCLUSIV: Fabrica Solina – Supremia ARDE din temelii! Incendiu de coșmar lângă Alba Iulia

În urma incendiului a ars hala de producție și depozitare, spații administrative și conexe pe o suprafață de aprox. 10.000 mp.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax