Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Încă o plecare din Consiliul Local Alba Iulia. Ioan Bogăţan părăseşte PNL şi CL. Ovidiu Jidveian şi-a prezentat oficial demisia

Publicat

demisie bogatan Schimbări la Consiliul Local Alba Iulia, înainte de alegeri. După ce Ovidiu Jidveian a părăsit partidul ce l-a propulsat în CL, PSD şi implicit funcţia de ales local, marţi, Ioan Bogăţan a anunţat că pleacă din PNL şi renunţă la postul din Consiliul Local.

De altfel, în şedinţa Consiliului Local Alba Iulia de marţi, cei doi – Ioan Bogăţan şi Ovidiu Jidveian – au cerut ca forul local să ia act de demisiile lor.

Reamintim că Jidveian a trecut la ALDE, partidul lui Călin Popescu Tăriceanu, devenind copreşedintele organizaţiei judeţene şi candidatul acestei formaţiuni pentru Primăria Alba Iulia. În locul acestuia ar putea ajunge Ioan Feisan, dacă acesta va fi validat de partid.

Citește și Ovidiu Jidveian, șeful PSD Alba Iulia și-a dat demisia din partid. Va candida la Primăria Alba Iulia din partea ALDE

Citeşte şi VIDEO TESTUL de SINCERITATE cu Ovidiu Jidveian şi Călin Potor: Tensiuni, demisii şi lupte pentru putere în PSD Alba

YouTube video

„Nu am vrut să plec ca şi de la o casă pustie din Consiliul Local. După demisia din partid (PSD – n.r.), este normal şi firesc să-ţi dai demisia şi din CL. Am ţinut să vin în faţa Dvs. să vă mulţumesc pentru colaborare şi să luaţi act de demisia mea din Consiliul Local. Mulţumesc pentru colaborare, domnule primar, domnilor consilieri, aparatul de specialitate al primăriei. Cred că am avut o colaborare bună, chiar dacă am fost un consilier destul de tânăr, şi cine ştie poate ne vom revedea în următorul Consiliu (n.r. – după alegerile locale)”, a declarat Ovidiu Jidveian.

În ceea ce-l priveşte pe Ioan Bogăţan, care a fost în mandatul anterior şi viceprimar (PDL), acesta cel mai probabil va trece la ALDE, formaţiune din partea căreia va candida la Primăria comunei Vinţu de Jos.

YouTube video

„Cred că am dat dovadă de corectitudine şi cu toate acestea sunt poate oameni dezamăgiţi, dar eu consider că mi-am făcut treaba şi un înţeleg de ce aş fi putut să-i dezamăgesc. Mulţumesc că am făptul parte dintr-o echipă valoroasă şi unde am căpătat experienţă. Îmi pare rău pentru ce se întâmplă, regret plecarea mea, dar asta este situaţia. Prin educaţia pe care o am, ştiu să tac şi să-mi văd de treabă”, a declarat Bogăţan, în prezenţa celor din Consiliul Local.

Motivul pentru care Ioan Bogățan a decis să demisioneze din PNL este faptul că și-ar fi dorit să candideze la primăria comunei Vințu de Jos însă liberalii au ales pe altcineva în locul său. Fostul consilier s-a considerat nedreptățit mai ales că potrivit lui, nu are niciun interes personal în acestă decizie și vrea doar să schimbe cela în localitatea sa natală.

Acesta va candida la primăria comunei însă nu se știe exact de la ce partid. Una din posibilități ar fi chiar ALDE, partidul lui Tăiceanu pentru care a renunțat și Ovidiu Jidveian la colaborarea cu PSD.

Potrivit legislaţiei în vigoare, una dintre situaţiile în care un ales local îşi pierde funcţia publică înainte de încetarea mandatului este încetarea calităţii de membru al partidului pe a cărui listă a fost ales. Ovidiu Jidveian a confirmat anterior pentru Alba24 că şi-a dat demisia din Consiliul Local vineri, 18 martie, după ce a plecat din PSD, marţi, 15 martie.

Citește și REACŢIA șefului PSD Alba după demisia lui Ovidiu Jidveian din partid. Ioan Dîrzu: „Cred că a făcut o greșeală”

Citește și ALDE speră să scoată cu Ovidiu Jidveian mai multe locuri în Consiliul Local Alba Iulia. Ioan Lazăr: „Nu cred că îl va învinge pe Mircea Hava”

La alegerile din 2012, următorul pe listele USL, după  Ovidiu Jidveian, a fost Ioan Feisan (PSD). Ioan Feisan a fost director al Oficiului de Cadastru Agricol și Organizare a Teritoriului Alba (OCAOTA) și deține o parte din piața Cetate.

Vezi şi Ovidiu Jidveian și-a dat demisia din Consiliul Local Alba Iulia. Următorul PSD-ist din listă este latifundiarul Ioan Feisan

Text în actualizare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax