Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Județul Alba va avea un autolaborator pentru analiza calităţii aerului. Există mașina, trebuie cumpărat echipamentul

Publicat

Până la sfârșitul anului, județul Alba va avea un autolaborator pentru analiza calităţii aerului, potrivit ministrul Mediului,  Graţiela Gavrilescu. Prezentă la Alba Iulia pentru a-și prezenta bilnțul după șase luni de mandat, ministrul a declarat că mașina pentru acest autolaborator a fost achiziționată și urmează să înceapă procedura de licitație pentru echipamentul despre care spune că dorește să fie de ultimă generație. 

„Atunci când am părăsit Ministerul Mediului avea deja banii prinși în buget pentru ca Alba să beneficieze de un autolaborator, ținând cont de numărul de agenți economici care folosesc anumite substanțe care pot să fie dăunătoate. Au fost mai multe autolaboratoare pe planul de investiții pe care eu l-am aprobat. Din păcate în cele 400 de zile ale guvernării tehnocrate, și în domeniul acesta și-au găsit amorțeala și a trebuit să revin la minister ca să putem să rebugetăm și să facem un plan de achiziții pentru aceste autolaboratoare. Două dintre acestea au fost achiziționate” a declarat  ministrul Mediului,  Graţiela Gavrilescu.

Ministrul a declarat că în ceea ce privește județul Alba, mașina este cumpărată și trebuie achiziționate echipamentele care trebuie să fie „obligatoriu de ultimă generație” și pentru care există buget, iar următorul pas este lansarea licitației pentru cumpărarea echipamentului.

„Alba va avea un astfel de autolaborator. Că va fi folosit la Alba Iulia, la Sebeș, va fucționa acolo unde va fi nevoie de el, sau ori de câte ori este nevoie, îl vom deplasa și în alte județe. Eu sper ca undeva până la sfârșitul anului să avem aceste echipamente” a mai spus Graţiela Gavrilescu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax