Connect with us
Publicitate

ABRUD

VIDEO Ministrul Economiei, despre un combinat de prelucrare a minereului de la Cupru Min Abrud: Discutăm cu o companie din Turcia

Publicat

Ministrul Economiei, Ștefan Radu Oprea, a vorbit luni la Alba Iulia despre posibila construire a unui combinat de prelucrare a minereului de cupru împreună cu o companie din Turcia. Ar fi vorba despre firma turcească Eti Bakir.

”Studiem și nu singuri, împreună cu cei care au cumpărat acțiunile la Moldomin, o companie turcă, ideea de a realiza în România acel combinat.

Nu poate Cupru Min singur, trebuie să fim și să fie o capacitate dimensionată pentru a răspunde nevoilor de a aduce o valoare adăugată minereului de cupru din România.

Din câte știu a și fost o delegație, pentru că m-am întâlnit deja împreună cu prim-ministrul Marcel Ciolacu și cu alți colegi din Guvern cu compania turcă în ideea de a începe exploatarea și acolo și de a aduce valoare adăugată.

Din câte știu deja reprezentanții companiei turce au fost la Cupru Min pentru a vedea împreună cum putem să și acest proiect și eventual să îl demarăm în România.

Trebuie să fie un proiect care să fie rentabil pentru România, pentru că altfel acționarii, adică cetățenii României trebuie să primească dividend, adică plus valoare” a spus ministrul.

Cupru Min SA este una dintre puținele firme deținute de statul român, care are profit în fiecare an, datorită prețului la care a ajuns cuprul pe piețele internaționale.

Este totodată cel mai mare angajator din zona Munților Apuseni și o miză politică, directorii fiind susținuți alternativ de partidele aflate la guvernare.

Eti Bakir AȘ (cumpărat în urmă cu mai mulți ani de Cengiz Holding) este un colos al industriei turcești, cu o istorie de aproape 100 de ani și cu activități în domenii variate, inclusiv în cel al exploatării minereurilor și al prelucrării cuprului.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. Dany

    luni, 21.08.2023 at 20:22

    Iluzii ieftine debitate de un analfabet habarnist.

  2. daian daniela

    luni, 21.08.2023 at 22:37

    De ce nu infiintati la noi in tara o unitate de prelucrare a minereului,asa cum a fost odata la Zlatna,bineinteles cu o tehnologie de ultima ora.Pentru asta nu sunt bani.Mai bine dati la altii minereul si cumparati produsul finit la preturi mai mari.Halal gandire.

  3. vasi

    marți, 22.08.2023 at 09:23

    si de poluare nu zice nimeni nimic, oare cati dintre dumneavoastra ati trecut prin zlatna pe la ora 13 acum 30 ani sa fii simtit ce inseamna orelucrarea cuprului, aaaaaa este tehnologie acum , da da da intrebatii pe cei din sebes ce parere au

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax