Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO- Moretum: un aperitiv gustos preparat în tabara Festivalului Apulum din Alba Iulia, după o rețetă antică romană

Publicat

YouTube video

”Moretum”, un aperitiv gustos, preparat din brânză proaspătă de vaci, asezonat cu mult usturoi și condimente. Rețeta despinsă din cartea de bucate a celui mai mare bucătar al Imperiului Roman, Apicius este preparată zilele acestea în tabara soldaților romani și daci care au pus ”stăpânire” pe Cetatea din Alba Iulia. 

Agitație mare în tabara comună a romanilor și a dacilor din Alba Iulia, ce se regăsește weekend-ul acesta în fostul castru roman, cu ocazia festivalului Apulum.

romani 2019

Între armuri roșii ale legiunilor romane, blănuri ale dacilor, scuturi, săbii și sulițe, o bucătărie de vară este atracția principală a celor mai gurmanzi dintre războinici, locuitori ai orașului sau turiști. 

romani 2019

Câteva femei și un bucătar roman au pregătit un aperitiv pe baza rețetei originale, veche de mii de ani, a lui Apicius, cel mai cunoscut bucătar al Imperiului Roman. 

romani 2019

Bucătarul trupei Terra Dacica Aeterna a prezentat pentru Alba24, rețeta cu care va hrăni toată armata dacilor și a romanilor.

CITEȘTE ȘI: Festivalul Roman APULUM 2019, „Revolta”. Demonstrații militare, lupte de gladiatori și dansuri antice. PROGRAM

”Moretum” este o pastă din brânză dulce de vacă amestecată cu piper, coriandru și usturoi din belșug. După gust, se poate servi și cu puțin sos de pește care se numește garum, un potențiator de aromă natural. De preferat se servește pe lipii făcute din aluat, ou și lapte ori pe pâine prăjită. 

romani 2019

Mai mult, pentru că orice aperitiv merge bine cu un pahar de băutură, bucătarul roman recomandă un vin rece îndoit cu multă apă sau o bere. 

romani 2019

Dacă v-am făcut curioși, aperitivul poate fi degustat în tabara romană instalată în Cetatea Alba Carolina. 

 

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax