Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: PNL critică plafonarea prețurilor la alimente. Florin Roman: Mi se pare populistă. Pare o înțelegere cu marii retaileri

Publicat

Deputatul de Alba, Florin Roman, a criticat vineri măsura anunțată de Marcel Ciolacu, cu privire la reducerea prețurilor la alimentele de bază, pe care a denumit-o ca fiind ”populistă”. 

Întrebat de Alba24 ce părere are PNL despre acest proiect, Roman spune că ”deocamdată nu există decât o intenție anunțată în spațiul public, nu există un draft de ordonanță de urgență”.

Mi se pare chestiunea asta ușor populistă: chemăm marii retaileri să îi certăm, dar mie mi se pare că de fapt seamănă așa, mai degrabă, cu o înțelegere cu marii retaileri și hai să punem jugul tot pe producătorul român.

Noi nu vom fi de acord cu chestiunea asta pentru că repet, nu aici este problema.

Sau, dacă vrei să fii corect până la capăt, du-te pe partea structurală, avem proiect în Parlament pe care l-am inițiat, de reducere a TVA la alimentele de bază și atunci ai un control peste tot, pentru că altfel, ce se întâmplă… pe producătorul român îl verifici la sânge, pe importator nu poți să îl verifici.

Și atunci cine are de câștigat? Are de câștigat imporatorul cu capital străin și are de pierdut producătorul cu capital românesc” a spus Roman.

Totodată, deputatul a dat exemplul Ungariei, unde a fost aplicat ”un model ca cel anunțat de premierul României”, iar acolo a apărut inflația și penuria de alimente.

El a adăugat că a întrebat și la Ministerul Justiției și la Consiliul Concurenței și răspunsul a fost același: nu există o ordonanță de urgență pe acest subiect.

El spune că în spațiul public a văzut mai multe variante (a premierului, a ministrului Economiei etc), dar nici un document.

”Putem susține plafonarea voluntară, dar nu putem susține partea de plafonare a adaosului la fermieri și la producători pentru că nu acolo e problema” a adăugat Roman.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    vineri, 23.06.2023 at 18:49

    Acuma, dacă tot vă contraţi la greu, mi se pare normal să vi şi să critici orice ar face PSD-ul. Aţi avut ocazia să vă arătaţi adevarata faţă când aţi fost tari, dar s-a dovedit ca aţi avut tăria fularului. Lălăitori politici şi atât. Acum ciocu mic, că s-ar putea să rămâneţi şi voi pe dinafară ca USR-ul.N-aveţi anvergură politică şi gata.

  2. Toma

    luni, 26.06.2023 at 18:30

    Domnule Roman sincer nu pot spune ca va apreciez dar oarecum aveti dreptate.
    Tot timpul voi ati facut pact cu strainii sa ne ardeti pe noi amaratii.

    Dragnea a mers la puscarie pt ca a vrut sa impoziteze corect multinationalele … stiti bine asta.
    Domnule Roman orice plafonare de preturi facuta pana acum a fost contra populatiei.
    Toate aceste plafonari au fost pentru a mentine pretul ridicat pe o perioada mai lunga.

    Daca cineva crede ca toti suntem retardati va spun ca va inselati.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax