Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO: Primăria Alba Iulia reia proiectul ștrandului lăsat baltă de Mircea Hava. Baza de agrement ar putea fi terminată în 2021


Preluare video. Folositi acest cod pentru a afisa video-ul de mai sus pe siteul dvs.

<p><script type="pmdelayedscript" src="https://video.onnetwork.tv/embed.php?sid=MWZILDEzVFIsMA==" data-perfmatters-type="text/javascript" data-cfasync="false" data-no-optimize="1" data-no-defer="1" data-no-minify="1"> </script></p>


Publicat

Din 2021, locuitorii din Alba Iulia se vor putea bucura, oficial, de un ștrand public în municipiu, dau asigurări autoritățile locale. Investiția de peste 4.000.000 de euro ar urma să fie demarată în acest an, pe terenul în suprafață de 4.000 de metri pătrați din zona Bazinului Olimpic.

Primăria Alba Iulia va demara în acest an proiectul „Construire bază sportivă și de agrement zona Bazin Olimpic – actulizare SF, elaborare DTAC + PT + execuție”, în valoare de 19.326.000 de lei. Din 2021, ștrandul ar putea fi, așadar, funcțional.

În urma unei solicitări făcute de Alba24, reprezentanții instituției au transmis că investiția ar urma să fie finalizată în 2021. De asemenea, proiectul are prevăzută suma de 2.000.000 de lei în bugetul din acest an, care ar urma să fie supus spre aprobare în Consiliul Local.

Reamintim că Primăria Alba Iulia a iniţiat în 2014 proiectul privind construirea unui complex sportiv şi de agrement în zona Bazinului Olimpic din Alba Iulia, după ce vechea bază de la Schit a fost reconsiderată şi va deveni „zonă verde”.

Potrivit proiectului, Baza de agrement de lângă Bazinul Olimpic va avea trei bazine exterioare – unul de înot, cu şase culoare, altul de agrement, cu hidromasaj şi încă unul pentru copii, cu tobogan. Complexul va mai avea teren de sport pentru tenis, volei, baschet, spaţii verzi, punct de alimentaţie fastfood, vestiare, duşuri şi grupuri sanitare.

Pentru construirea bazei de agrement, Primăria Alba Iulia a cumpărat terenul de 4.000 mp, în completarea celui de 8.000 mp deţinut deja în zonă, astfel încât, la momentul finalizării proiectului, complexul sportiv şi de agrement se va întinde pe mai mult de 12.000 mp şi va fi amenajat inclusiv cu locuri de parcare, alei şi căi de acces.

Vezi și VIDEO: Cum va arăta BAZA de AGREMENT de lângă Bazinul Olimpic din Alba Iulia. Spaţii de relaxare, piscine, teren de sport

Până în vara anului trecut, s-au plătit pentru nimic 272.272 de euro, dintre care 200.000 de euro pe terenul din spatele Bazinului Olimpic, plus 13.000 de euro proiectul, la care se mai adaugă studiile făcute (17.000 euro + 17.800 euro + 24.472 euro) de Biroul de Proiectare Străjan pentru zona de la Schit, bani care au lăsat în urmă doar niște ștranduri și parcuri „fantomă”.

Citește și HAVALAND la Alba Iulia: Sute de mii de euro plătiți pe ȘTRANDURI FANTOMĂ. Proiecte mutate după „poftele” primarului

Fostul ștrand de la Schit va rămâne amintire

La Alba Iulia, zona cunoscută sub denumirea de „Ștrand Schit”, loc care reprezenta un punct de atracție pentru albaiulieni, nu mai este deschisă publicului din cauza stării avansate de degradare a construcțiilor, în special a cuvelor bazinelor de înot care sunt fisurate.

Deşi, la finalul anului 2011, administraţia locală a aprobat documentaţia tehnico-economică pentru modernizarea acestei zone de agrement, până acum nu s-a reușit demararea lucrărilor.

Proiectul pentru zona Schit, elaborat în urmă cu mai mulți ani, prevedea desfințarea celor două bazine de înot și amenajarea unui parc în aceasta zonă.

În locul bazinului mare de înot se propunea amenajarea unui iaz ornamental, care în sezonul cald va racori aerul. În apropierea iazului, în locul cel mai înalt al parcului se prevedea amenajarea unui pavilion belvedere. Pe lângă asta, dat fiind faptul că aici s-au construit numeroase locuințe și a ajuns să fie un cartier al orașului, s-a stabilit că zona are nevoie de o creșă pentru 140 de copii și o grădiniță cu 10 grupe, cu program prelungit.

Vezi și FOTO: Spațiu de agrement cu locuri de joacă, creșă și o grădiniță în locul ștrandului Schit din Alba Iulia

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. dan

    marți, 28.01.2020 at 09:36

    Mare minune ar fi sa se chiar intample. Oricum suntem de rasul lumii de atat timp fara un strand si ne mai credem mare municipiu, ce sa zic.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax