Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

VIDEO REPORTAJ: Antonia Dogeanu, mica pianistă din Alba Iulia care la 10 ani a câștigat 19 premii, prin muncă și pasiune

Publicat

Când pasiunea pentru muzică se combină cu sprijinul părinților, dar și cu ghidajul unui profesor bun, se întâmplă lucruri frumoase.

Este și cazul unei mici pianiste din Alba Iulia, Antonia Dogeanu, care de trei ani sub supravegherea Laurei Orian, a intrat în universul muzicii clasice. 

Am fost alături de Antonia și Laura la o scurtă repetiție, pentru a afla cum o elevă de 10 ani a obținut în trei ani aproape 20 de premii la festivaluri naționale, dar și internaționale. 

Antonia a început să învețe un instrument complex, într-o perioadă complicată, în timpul pandemiei de COVID-19, când orele la școală s-au desfășurat în on-line.

A fost de asemenea o provocare foarte mare și pentru profesorii de muzică să lucreze cu elevii, prin intermediul camerei web, în ideea în care un profesor pe lângă tehnică trebuie să urmărească și trăirile elevilor.

Zece ani și aproape 20 de premii

Antonia are 10 ani și a început să studieze pianul după ce părinții săi i-au cumpărat când avea 6 ani o orgă electronică, cadou de Crăciun. După ce părinții au văzut că ar putea avea potențial au mers pentru verficare la profesoara Laura Orian.

De atunci între cele două a început o colaborare care durează de trei ani și între timp, Antonia a ajuns eleva Laurei, la Liceul de Arte ”Regina Maria”.

Orele online au fost o provocare atât pentru Antonia cât și pentru Laura. A fost nevoie de două camere web, una focusată pe mâinile Antoniei, alta pe ea pentru ca profesoara să fie atentă la tot ceea ce face.

Tot din cauza pandemiei de COVID, în cei trei ani de când a intrat la școală, a participat la un singur festival în format fizic. În rest, toate concursurile la care a mers s-au desfășurat în mediul online.

Antonia este o bucurie

Cea care îi ghidează degetele pe clapele pianului este artista și profesoara Laura Orian. ”Antonia este o bucurie” – au fost primele cuvinte când am întrebat-o pe Laura cum a cunoscut-o pe eleva sa.

Aceasta a explicat cum elevii liceului pot avansa în funcție de taletul și de pasiunea lor pentru muzică, însă este nevoie de muncă și de multă dăruire pentru a învăța un instrument.

Pandemia de COVID a afectat toți elevii și profesorii, dar cei mai afectați au fost cei care învață un instrument. A fost greu ca în timpul orelor online, ca profesor să urmărească mișcările, mimica, să asculte cele mai fine note, prin intermediul camerei web, dar până la urmă a reușit.

În trei ani de studiu, în mare parte online, Laura Orian a reușit să își ghideze eleva care a câștigat 18 premii la festivaluri desfășurate în mediul virtual și unul fizic.

Un videoreportaj realizat de Cristian Panu și Raul Baciu – alba24.ro.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Dogeanu

    sâmbătă, 20.11.2021 at 18:38

    Multumim mult !

    Antonia a tinut sa multumeasca tuturor celor implicati in realizarea acestui material .
    Va dorim multa sanatate si sarbatori fericite tuturor !

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax