Connect with us

Educație

Câștigătorii ediției 2025 a programului ”Dăm Click pe România”. Cine sunt cei 8 beneficiari din Alba

Publicat

Asociația Ateliere Fără Frontiere a anunțat câștigătorii ediției 2025 a programului Dăm Click pe România. 8 beneficiari sunt din Alba.

În acest an, 4.000 de calculatoare recondiționate vor fi donate către 196 de organizații din întreaga țară.

Printre beneficiari se numără 127 de instituții de învățământ, 60 de ONG-uri și 9 întreprinderi sociale, care activează în comunități vulnerabile, unde lipsa accesului la tehnologie afectează șansele copiilor și tinerilor la o educație de calitate.

Programul Dăm Click pe România contribuie la reducerea inechităților educaționale, dotând anual cu echipamente IT funcționale grădinițe, școli, licee, organizații neguvernamentale sau instituții publice cu caracter social care nu dispun de infrastructură digitală adecvată.

Câștigătorii Dăm Click pe România 2025

În urma apelului lansat la începutul lunii iunie, organizațiile interesate au fost invitate să se înscrie pe site-ul educlick.ro, în perioada 4–27 iunie 2025.

După încheierea perioadei de înscriere, aplicațiile au fost evaluate de echipa programului și de parteneri, în cadrul unui proces de jurizare voluntar.

Fiecare aplicație a primit note de la 1 la 10, pe baza unei grile unice care a urmărit criterii precum sustenabilitatea, relevanța și impactul donației.

În urma acestei etape, 196 de organizații din toată țara au fost selectate pentru a primi 4.000 de calculatoare recondiționate, care vor ajunge la 43.414 beneficiari.

Câștigătorii din Alba

  1. Centrul Educațional de Zi Cuvioasa Paraschieva
  2. Asociația Excelența Apulum Alba Iulia
  3.  Centrul Județean de Excelență Alba
  4. Școala Gimnazială Simion Pantea, Sălciua
  5. UAT METEȘ
  6. Școala Gimnazială Pianu de Sus
  7. Liceul Tehnologic Țara Moților Albac, Școala Primară Dealu Lămășo
  8. Liceul Tehnologic Alexandru Domșa

Lista completă, pe fiecare județ, poate fi consultată aici.

„Ca în fiecare an, ne dorim nu doar să dotăm instituții cu calculatoare, ci să oferim speranță și încredere profesorilor și elevilor care, în ciuda provocărilor sociale, continuă să creadă în educație. Pentru mulți dintre acești copii, un calculator donat înseamnă primul contact real cu lumea digitală – o șansă care le poate schimba viitorul.” — Cristina Bîcîilă, Director General, Ateliere Fără Frontiere

Impact educațional și de mediu

Calculatoarele donate prin Dăm Click pe România sunt selectate din echipamentele IT preluate de Ateliere Fără Frontiere, în calitate de colector autorizat, de la diverse companii și organizații.

Acestea sunt recondiționate în atelierul REDEEE de către angajați aflați în programul de inserție socioprofesională și donate ulterior școlilor și centrelor educaționale din comunități vulnerabile.

Programul are și un impact ecologic semnificativ: prin pregătirea pentru reutilizare a 4.000 de echipamente, se evită emiterea a peste 2.200 de tone de CO2 în atmosferă și se conservă resursele naturale, diminuând risipa de metale rare prin extinderea duratei de viață a echipamentelor electronice.

În cei 17 ani de activitate, Ateliere Fără Frontiere și partenerii săi au donat peste 34.000 de calculatoare, care au ajuns la peste 550.000 de elevi și profesori din întreaga țară. În prezent, peste 10% dintre instituțiile de învățământ din România au beneficiat de echipamente IT recondiționate prin programul Dăm Click pe România.

Despre Ateliere Fără Frontiere

Ateliere Fără Frontiere este o organizație nonprofit, de utilitate publică, pentru reintegrarea socială, profesională și civică a persoanelor din medii vulnerabile, parte din SOS Group – International action, o rețea globală ce lucrează pentru atingerea Obiectivelor de Dezvoltare Durabilă.

Platforma REDEEE este una dintre cele patru întreprinderi sociale de integrare prin activitatea economică, alături de remesh, ferma bio&co și logietic, ce oferă servicii personalizate de acompaniere socială, consiliere pentru integrare profesională și acompaniere pedagogică pentru formarea de competențe a persoanelor care cumulează multiple dificultăți la angajare.

Foto: educlick.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.