Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

(VIDEO) Efectele secetei: Apă cu porţia, în mai multe localităţi din Alba

Publicat

YouTube video

Seceta din ultima perioadă și-a pus amprenta asupra mai multor localități din județul Alba, unde furnizorul Apa CTTA a fost nevoit să sisteze alimentarea, în aceste luni de vară. Spre exemplu, în Abrud, Tărtăria și Ohaba, la robinete curge apă doar câteva ore pe zi, iar, dacă ploile vor mai întârzia, este posibil ca și acest program să fie redus.

Potrivit conducerii Apa CTTA Alba, în localitățile respective seceta a a afectat principalele surse de alimentare cu apă, iar, pentru a preveni agravarea situației, s-a hotărât reducerea programului de furnizare a apei la doar câteva ore pe zi. Dacă, la Abrud, cetățenii au acces la apă aproximativ 5 ore, la Tărtăria și Ohaba sunt zile în care apa curge doar câte 2 ore.

Reprezentanții Apa CTTA susțin că o soluție pentru abrudeni ar fi implementarea unui sistem prin care alimentarea să se realizeze direct de la stația din Cîmpeni. Situația este similară și la Tărtăria, unde există posibilitate de racordare la stația din Vinerea. Toate aceste proceduri înseamnă însă costuri, iar furnizorul de apă a anunțat deja că vor fi purtate discuții în acest sens cu consiliile locale din respectivele localități.

Deși nu au avut probleme cu cantitatea de apă, blăjenii au suferit în această perioadă din cauza calității apei. În lunile de vară, cetățenii au constatat că apa de la robinete are o culoare maronie. Primele măsuri pentru remedierea acestei situații au fost deja luate, iar, potrivit primarului Valentin Rotar, soluția a fost curățarea magistralei ce duce de la Blaj la Galda. Această procedură va trebui însă repetată periodic, deoarece pe conducte se formează depuneri de nisip și impurități.

Conducerea Apa CTTA Alba a precizat că, în ciuda secetei, pe sistemul microregional nu au fost înregistrate și probleme calitative și nici cantitative în ceea ce privește alimentarea cu apă.

Vezi mai jos declarațiile:

YouTube video

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax