Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vine frigul peste România. Meteorologii au emis trei coduri galbene de vreme severă. Temperaturile scad rapid și apar ninsorile

Publicat

Meteorologii anunță că majoritatea teritoriului României va trece printr-un val de frig. Se vor semnala intensificări ale vândului, ploi și chiar ninsori. 

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat un cod galben de vreme severă pentru 16 județe din nord-vestul țării.

Vremea se va răci brusc și accentuat în toate regiunile, astfel încât în cursul nopții de joi spre vineri (11/12 februarie) va fi ger în vestul, nordul, nord-estul și centrul țării.

ACTUALIZARE: Avertizare COD PORTOCALIU de viscol și atenționări COD GALBEN de ger, polei și ninsori în toată România

Treptat vor apărea și ninsorile, la început în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și zonele montane, apoi și în Dobrogea și cea mai mare parte a Munteniei și se va depune strat de zăpadă, pe alocuri consistent.

”Vremea se va menține deosebit de rece și pe parcursul săptămânii viitoare, local geroasă mai ales pe timpul nopților și dimineților, iar vântul va mai avea intensificări”, potrivit unui comunicat al ANM.

Citește și: România, față în față cu ”Bestia din Est”. De ce se prăbușesc temperaturile la valori negative în Europa, în doar câteva ore

În Carpații Occidentali, nordul Carpaților Orientali și în vestul Carpaților Meridionali, vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie, moderate cantitativ, astfel că se vor acumula cantități de apă de 20…25 l/mp, iar pe arii restrânse 40 l/mp.

În jumătatea de vest a teritoriului, va ploua pe arii extinse. Izolat se vor cumula 10…20 l/mp.

Citește și: RĂCIRE BRUSCĂ a vremii, din 11 februarie. Temperatura va scădea cu 20 de grade Celsius, în 24 de ore

Un alt cod galben a intrat în vigoare tot joi, la ora 06:00 și expiră la ora 12:00.

În vestul și nord-vestul țării vor fi ploi și pe arii extinse depuneri de polei. Treptat, ploile se vor transforma în lapoviță și ninsoare, vântul se va intensifica, cu viteze în general de 55…65 km/h, viscolind ninsoarea.

Acest Codul galben vizează județele Satu Mare, Maramureș, Sălaj, Bistrița-Năsăud, Mureș, Argeș, Vâlcea, Mehedinți, Sibiu, Alba, Cluj, Bihor, Arad, Timiș, Caraș Severin și Hunedoara. Pe arii restrânse, vor fi depuneri de polei și în nordul Moldovei.

Începând de joi, ora 12:00, până vineri, ora 12:00, vremea se va răci brusc și accentuat în toată țara.

Astfel, în noptea de joi spre vineri (11/12 februarie) va fi ger în vestul, nordul, nord-estul și centrul țării.

Va ninge în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova și zonele montane, apoi și în Dobrogea și cea mai mare parte a Munteniei. Se va depune un strat de zăpadă, pe alocuri consistent. Local se va semnala polei sau ghețuș.

Vântul va avea intensificări în toată țara, amplificând senzația de frig, cu viteze de 55…65 km/h și temporar peste 70…80 km/h, mai ales în sud-vest, centru, est și sud-est.

Citește și Prognoza ANM pe 4 săptămâni, până în 8 Martie: Meteorologii prognozează un februarie mai rece decât în mod obișnuit

La munte vântul va sufla tare, cu rafale de peste 70…90 km/h, iar îndeosebi în zona înaltă vor depăși 100…120 km/h.

Citește și: Val de aer polar: cât de mult scad temperaturile în țară. VREMEA în Transilvania, la munte și alte regiuni până în 21 februarie

Temporar ninsorile vor fi viscolite, iar zăpada spulberată. Vremea se va menține deosebit de rece și pe parcursul săptămânii viitoare, local geroasă mai ales pe timpul nopților și dimineților, iar vântul va mai avea intensificări.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax