Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VINERI: Se deschide piaţa volantă din Cetate. Bunătăţuri comercializate direct de producătorii din Alba, în preajma sărbătorilor

piata volanta

Publicat

Vineri, 11 aprilie, se deschide piaţa volantă din parcarea fostei policlinici a spitalului din Alba Iulia. Între orele 8.00 şi 14.00, cei interesaţi pot achiziţiona produse alimentare de la producătorii din judeţ.

Este o iniţiativă a Consiliului Judetean Alba care, împreună cu Primăria municipiului Alba Iulia sprijină producătorii în desfacerea directă a legumelor, fructelor, a mierii, a florilor şi a produselor lactate din gospodăriile proprii.

În acest mod sunt eliminate verigile intermediare, iar producătorii agricoli sunt uşor de identificat.

Vânzătorii îşi pot vinde astfel mai uşor produsele, într-un cadru adecvat, iar cumparatorilor au acces la produse proaspete, de calitate, din gospodariile sau fermele din judeţ.

Încrederea micilor producători în funcţionalitatea acestui tip de piaţă a crescut, iar acest lucru s-a concretizat prin creşterea numărului fermierilor de la un an la altul şi prin creşterea ofertei de produse sănătoase, proaspete, direct de la producător, transmit reprezentanţii CJ Alba.

Piaţa organizată are loc în fiecare zi de vineri a săptămânii, este dotată cu 40 mese de piaţă, are asigurate servicii de salubritate şi sursă de apă şi toate acestea sunt puse la dispoziţia producătorilor în mod gratuit.

Organizatorii au elaborat şi un regulament de funcţionare pe care comercianţii trebuie să-l respecte şi care asigură o bună desfăşurare a acestei activităţi, după modelul pieţelor volante europene.

foto: arhivă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax