Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vremea de Sărbători – prognoza ANM: temperaturi de primăvară în weekendul de Crăciun. Cum va fi de Revelion

Publicat

Meteorologii au făcut precizări de ultimă oră despre vremea de Crăciun. Vor fi temperaturi neobișnuit de mari de Sărbători, dar se așteaptă și o răcire a vremii.

Urmează câteva zile mai calde, cu temperaturi ce aduc aminte de primăvară, mai degrabă de o zi de Paște decât de Crăciun, spune Gabriela Băncilă, director în ANM.

„Temperaturi maxime mai ridicate, între 4 și 14 grade, pentru ziua de Crăciun. Este posibil să asistăm și la înregistrarea unor temperaturi puțin mai ridicate decât aceste 14 grade pentru ca, ulterior, după Crăciun, să existe o tendință treptată de scădere a temperaturilor. Cel puțin asta se conturează în momentul de față”, a spus Băncilă la Digi24.

Vremea de Săbători: detalii de la directorul ANM

Detalii despre vremea de Sărbători a oferit și Elena Mateescu, directorul ANM.

„Tendința unui regim de temperaturi mai ridicat decât în mod obișnuit se menține și în săptămâna 19-26 decembrie, fiind vorba despre valori de temperaturi și abateri termice pozitive, în special în regiunile centrale și mai ales în zonele montane.

Nu în ultimul rând, chiar și în săptămâna 26 decembrie – 2 ianuarie, tendința mediilor valorilor de temperaturi vor fi, în majoritatea regiunilor, ușor peste cele specifice pentru această săptămână”, a precizat Elena Mateescu, la Antena 3 CNN.

Aceasta s-a referit și la abateri termice, cele mai mari fiind de așteptat în zonele intracarpatice, cu precipitații predominant sub formă de ploaie.

Vor fi diferențe destul de mari de temperatură de la o zi la alta, mai ales în weekendul de Revelion.

Vremea de Sărbători: temperaturi maxime

  • În weekendul de Crăciun, în Alba, vor fi maxime de 8-10 grade, la Cluj vor fi 6-8 grade, la Sibiu 8-9 grade – în Transilvania sunt anunțate ploi, sâmbătă; în Brașov 6-8 grade; la Timișoara 9-11 grade, Oradea 8-10 grade (ploi, sâmbătă), Craiova 7-11 grade, București 6-9 grade, Iași 6-7 grade (ploi, duminică), 7-10 grade la Constanța
  • În weekendul de Revelion și Anul Nou, în Alba sunt anunțate maxime de 5-6 grade în Alba, 4-6 grade la Cluj, 6-7 grade la Sibiu, 6-9 grade în Brașov, 7-9 grade la Timișoara, 5-8 grade la Oradea, 3-7 grade la Craiova, 3-8 grade la București, 1-4 grade la Iași, 4-8 grade la Constanța.

Vremea de Săbători: prognoza ANM pe 4 săptămâni

Vremea/ Prognoza meteo: săptămâna 19-25 decembrie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână în regiunile centrale, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în zonele montane, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Regimul pluviometric va fi deficitar la nivelul întregii țări, dar mai ales în zonele montane.

Vremea/ Prognoza meteo: săptămâna 26 decembrie – 1 ianuarie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele specifice pentru acest interval în regiunile montane, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la munte și local în sud-est, iar în rest vor fi apropiate de cele normale.

Vremea/ Prognoza meteo: săptămâna 2-8 ianuarie

Temperaturile medii vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la munte, iar în rest vor fi apropiate de cele specifice.

Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru acest interval, în toate regiunile.

Vremea/ Prognoza meteo: săptămâna 9-16 ianuarie

Mediile valorilor termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax