Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania, la munte şi la mare, până în 26 august. PROGNOZA METEO pe două săptămâni

Publicat

soare

Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru perioada 13-26 august, în regiuni din ţară. În Transivania, vremea se menţine caldă, cu temperaturi uşor mai scăzute în intervalul 21-24 august. Este posibil să plouă în perioada 15-19 august.

În Transilvania, pe tot parcursul intervalului de prognoză vremea va fi mai caldă decât în mod normal pentru această perioadă. Astfel, media maximelor va fi de 28-30 de grade, ușor mai scăzută doar în intervalul 21 – 24 august, când se va înregistra o medie regională de 26-27 de grade.

Temperaturile minime vor avea ușoare variații, dar se vor situa, în general, între 13 și 15 grade în prima săptănână și între 11 și 14 grade, în cea de-a doua.

Ploile se vor semnala la nivel local în intervalul 15 – 19 august, dar ulterior probabilitatea pentru precipitații va fi în general scăzută.

În Dobrogea şi pe litoral, vremea va fi călduroasă în intervalul 13 – 18 august, când temperaturile maxime se vor situa în jurul unei medii regionale de 31 de grade, apoi regim termic diurn va marca o ușoară scădere și va fi apropiat de cel normal pentru această perioadă, cu o medie a temperaturilor maxime de 28-29 de grade. Minimele nocturne vor crește ușor și treptat, de la 18-19 grade la începutul intervalului spre o medie de 21 de grade în 18 august, pentru ca ulterior să scadă din nou spre 18 grade, la finalul celei de a doua săptămâni.

Instabilitatea atmosferică va fi redusă, exceptând intervalul 19-21 august, când va crește probabilitatea pentru ploi de scurtă durată și când vor fi posibile și descărcările electrice.

La munte, între 13 și 18 august, temperatura aerului, atât cea diurnă cât și cea nocturnă, nu va avea variații semnificative de la o zi la alta, media temperaturilor maxime va fi de 20-21 de grade, iar a celor minime va fi de 11-12 grade. Începând cu ziua de 19 august și până la sfârșitul perioadei de prognoză mediile termice vor marca o scădere ușoară, cele diurne se vor menține în jurul valorii de 18 grade, iar cele nocturne în jur de 10 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai ridicată în intervalul 15-19 august, apoi acestea se vor semnala doar pe spații restrânse.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax