Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VREMEA în Transilvania şi la munte până în 28 octombrie. Când scad temperaturile. Prognoza meteo pe două săptămâni

Publicat

toamna, ceata, padure

Administraţia Naţională de Meteorologie transmite prognoza de vreme pentru perioada 15-28 octombrie, în regiuni din ţară. În Transilvania, vremea rămâne caldă până în jurul datei de 20 octombrie, apoi se mai răceşte. Sunt aşteptate ploi, din 19 octombrie.

În Transilvania, în prima parte a intervalului de prognoză, regimul termic va fi caracterizat de valori mai ridicate decât în mod obișnuit, media temperaturii maxime situându-se în jurul a 22 de grade.

În perioada 21-24 octombrie temperaturile maxime diurne vor scădea treptat până spre o medie în jurul a 12 grade, valoare ce va caracteriza intervalul 25-28 octombrie.

Minimele vor crește de la aproximativ 2 grade în medie, în prima zi a intervalului, spre medii de 6-7 grade în data de 21 octombrie, apoi vor scădea până spre 3-4 grade în medie, în 23 octombrie. Ulterior acestei date și până la finalul intervalului de prognoză, variațiile temperaturilor nocturne vor fi nesemnificative, urmând a se înregistra în medie valori în jurul a 2 grade.

Probabilitatea de apariție a ploilor va fi în creștere începând cu data de 19 octombrie, dar mai ales în perioada 23 -28 octombrie.

La munte, în intervalul 15 – 18 octombrie temperatura medie diurnă va fi de 14-15 grade. Ulterior acestui interval, vremea va intra într-un proces de răcire treptată ce va conduce la scăderea maximelor spre 6 grade, în medie, în data de 24 octombrie, apoi până la sfârșitul intervalului de prognoză variațiile nu vor fi semnificative.

Minimele vor crește ușor și treptat până spre medii de 5-6 grade în data de 18 octombrie, pornind de la 4 grade în prima zi a intervalului de prognoză. Apoi vremea se va răci treptat până spre valori medii de -2..0 grade.

Probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată în intervalul 20-28 octombrie.

sursa: meteoromania.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax