Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ziua Internațională a Medicului, sărbătorită pe 1 octombrie. O zi dedicată celor care luptă pentru viața și sănătatea oamenilor

Publicat

1 octombrie: Ziua Internațională a Medicului. Este un prilej de a onora contribuțiile și eforturile medicilor din întreaga lume.

Deși această zi nu este atât de cunoscută ca alte sărbători internaționale, este un moment dedicat recunoașterii muncii grele, sacrificiilor și dedicării medicilor care joacă un rol esențial în menținerea sănătății și bunăstării populației.

1 octombrie Ziua Internațională a Medicului este o ocazie pentru a recunoaște și aprecia eforturile medicilor, care sunt esențiali în diagnosticarea, tratarea și prevenirea bolilor.

Acești profesioniști lucrează adesea sub presiune, în condiții dificile, și își dedică viața salvării și îmbunătățirii vieții celorlalți.

Medicii nu doar își dedică mulți ani pregătirii profesionale, ci și sacrifică adesea timpul personal, familia și sănătatea proprie pentru a se asigura că pacienții primesc îngrijirea necesară.

Această zi subliniază importanța susținerii medicilor și a sistemelor de sănătate, mai ales în contexte dificile, cum ar fi războaiele, crizele sanitare globale sau lipsa resurselor.

În România, Ziua Mondială a Medicului este celebrată din anul 1984.

În Uniunea Europeană sunt aproximativ 1,7 milioane de medici, ceea ce înseamnă că, în medie, un medic deservește 260 de locuitori.

În România, la nivelul anului 2023, existau 72.740 de medici, potrivit datelor oferite de Institutul Național de Statistică.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate