Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Ziua Minerului la Roșia Montană: Primarii din peste 50 de comunități din Apuseni au lansat un ”apel către Parlamentul României”

Publicat

În jur de 5000 de oameni din peste 50 de comunități din Apuseni s-au adumat, duminică, la Roșia Montană pentru a sărbători Ziua Minerului. Organizatorii au pregătit pentru eveniment spectacole manifestări sportive, concerte de muzică populară, dar și spectacole oferite de Andreea Bănică și Proconsul și focuri de artificii.

Programul de Ziua Minerului a început cu o serie de manifestări sportive, printre care Cupa „Sindicatul Viitorul Mineritului” la fotbal  pe terenul sintetic din Cărpeniş, meciuri demonstrative de rugby ale echipelor de fete și băieți ale CS Gold Roşia Montană de la ora 12.00, pe Stadionul „Minerul” din Roşia Montană. Sărbătoarea a continuat cu o petrecere ”în stil mineresc”. Pe scenă au urcat Corul Minerilor, Grupul „Copiii de Aur” din Roşia Montană, Majoretele de la HCC Abrud – instructor Alina Oaida, Cătălina Bichiu, Izabela Sicoe, Ansamblul folcloric „Brădeana” din Sohodol, Georgiana Şuluţiu, Alexandra Vădan și alți artiști talentați din zona Munților Apuseni.

 

Invitații speciali ai evenimentului au fost fi artiștii de muzică populară Zorica Savu, Ionela Pascu, Maria Butilă și Nelu Şopterean.

 

Evenimentul a fost organizat de Primăria şi Consiliul Local Roşia Montană în parteneriat cu Consiliul Județean Alba, compania Roşia Montană Gold Corporation și Sindicatul „Viitorul Mineritului” Roșia Montană.

Apel al comunităților din Apuseni la adresa Parlamentului României

Primarii din 50 de comunități din Apuseni au lansat de Ziua Minerului desfășurată la Roșia Montană un ”Apel către Parlamentul României” prin care s-a cerut repornirea mineritului în zonă. Apelul a fost citit în fața miilor de oameni prezenți la Roșia Montană pentru sărbătorirea Zilei Minerului:

”Prin închiderea minelor, localitățile noastre au intrat în declin, mii de oameni sunt în șomaj, familii întregi au fost distruse, iar comunitățile noastre mor încet și sigur.

După mulți ani de așteptare, mineritul are șansa să renască și comunitățile noastre au șansa să renască. Facem un apel disperat către Dvs. să aprobați începerea mineritului și Legea Roșia Montană urgent și cu maximă responsabilitate.

Votul Dumneavoastră pentru Roșia Montană va însemna: mii de locuri de muncă pentru moții din Apuseni, 5 miliarde de dolari în economia românească, eliminarea poluării actuale din Roșia Montană, cel mai mare program de investiții în patrimoniu din istoria României. Stimați parlamentari, nu uitați că Roșia Montană creează locuri de muncă! Dacă un proiect creează locuri de muncă în Apuseni înseamnă că e un proiect bun pentru România și dacă e un proiect bun pentru România înseamnă că e un proiect bun și pentru Dumneavoastră și trebuie votat! De aceea, votați pentru Roșia Montană, votați pentru locuri de muncă, votați pentru noi! România are nevoie de locuri de muncă! Vă mulțumim!”

În timp ce la Roșia Montană minerii își sărbătoreau ziua, la Alba Iulia circa 100-150 de persoane manifestau pe străzile orașului împotriva proiectului de exploatare a aurului de la Roșia Montană. Manifestanții au scandat lozinci împotriva RMGC și au purtat pancarde cu ”Salvați Roșia Montană”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

  1. Aslex

    luni, 09.09.2013 at 08:03

    cianura sa-i arda pe toti primari spagari.

    • Florin

      luni, 09.09.2013 at 23:03

      Foarte bine spus !! gunoaiele …au dus la Rosia tot personalul de prin primarii..iar daca bietii oameni nu mergeau le era amenintat postul ..acesti primari au luat spaga groasa !!

  2. logic

    luni, 09.09.2013 at 10:40

    sunt impotriva votarii proiectului propus de cabinetul Ponta, in primul rand pt ca alesii nostri voteaza o lege care favorizeaza o companie care ne-a intoxicat cu promisiuni neacoprite, a investit bani enorm de multi ca sa isi atinga scopul, care ‘da’ statului doar niste farmituri si mai ales care vascunde mult mai multe decat spune si care ocoleste intrebarile legitime ale unei parti din cei interesati.

    e corect ca motii din zona sa beneficieze de locuri de munca, de un trai decent si de cultura, dar nu inselati, mintiti si manipulati de ofialitatile putred de corupte si de vantura-lume care fac tot posibilul sa isi atinga telurile.

  3. un rosian

    luni, 09.09.2013 at 13:02

    INTRADEVAR ,ACEASTA COMPANIE MANIPULEAZA OAMENII! PT SIMPLU FAPT CA AU FOST ANGAJATI SUNT FOLOSITI CA MASA DE MANEVRA LA PROTESTE ,LA DIFERITE ACTIVITATI ;ESTE O COMPANIE CARE INTIMIDEAZA ,MINCINOASA ,FARA SCRUPULE ,FACE ORICE SA PUNA MANA PE BOGATIILE ROSIEI MONTANE SI APOI A MUNTILOR METALIFERI,IAR NOI SA RAMANEM CU LACUL CU CIANURI,BOLI ETC.

  4. un rosian

    luni, 09.09.2013 at 13:06

    NR. CELOR PREZENTI NU A FOST DE 5000,NU MAI TOT FABULATI! CEI CARE ZIC CA SUNT ”MINERI” SUNT NISTE MUNCITORI NECALIFICATI SUBTERAN ,EI NICI NU STIU CE E MINERITU !SI ATUNCI DE CE STRIGA -VREM MINERIT!

  5. niki spaga

    marți, 10.09.2013 at 09:19

    ………toate institutiile din jud.alba in special din municipiul alba-iulia au fost ,,sponsorizate,, de rmgc…………primarie,universitate,clubul sportive ,,unirea,,,,ziarele…………………………………………………….vreti si nume?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax