Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Modelul Școlii Profesionale Germane Kronstadt, promovat în colegiile tehnice din Alba. Programul ar putea porni în două clase din septembrie

Publicat

Modelul Școlii Profesionale Germane Kronstadt este promovat în acest zile în liceele cu profil tehnic din județul Alba. În fiecare zi a acestei săptămâni, în colegiile tehnice au loc ședințe cu părinții, reprezentanții Inspectoratului Școlar și ai firmelor participante la acest program educațional, ce pregătește tineri muncitori calificați în diverse domenii tehnice. Dacă totul va decurge conform planului, în septembrie programul va începe în două clase de la Colegiul Tehnic „Alexandru Domșa”, a anunțat miercuri vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Florin Roman.

Cinci agenți economici și-au exprimat deja intenția de a deveni parteneri în proiect: Star Tansmission, Supremia, IPEC, Saturn și Apulum.

Şcoala Profesională Germană Kronstadt este dedicată elevilor care nu au mai mult de 18 ani și care au absolvit clasa a IX-a. Cursurile acesteia durează doi ani, timp în care elevii primesc o bursă. De exemplu, un elev din Brașov primește 200 de lei din partea Ministerului Educației și alte 200 de lei din partea agenților economici.

Ideea școli germane a pornit de la nevoia pe piața muncii a unor meserii care nu se mai studiază în școlii, pentru a opri fenomenul migrației de la o firmă la alta și a asigura forță de muncă durabilă în domenii tehnice, cum ar fi prelucrare prin așchiere pe mașini cu comandă numerică și control, dar și mecatronică.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax