Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

„Coada electronică”: Exact ce-i lipsește șomerului din Alba. De acum poate sta civilizat la ghișeele AJOFM

Publicat

Dacă lipsa locurilor de muncă din Alba a adus județul pe primele poziții din topul național al șomajului, mulțimea de persoane care doresc să se angajeze poate sta, de acum, la „coadă electronică” la ghișeele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Alba și la punctele de lucru din Blaj, Aiud, Sebeș, Cugir și Baia de Arieș.

„Coadă electronică” înseamnă că fiecare cetățean care are treabă la AJOFM, își va lua un bon de ordine de la aparat și va fi chemat la ghișeu doar atunci când îi vine rândul, știind exact câte persoane sunt programate înaintea sa și cât timp va aștepta până va fi servit.

Recent, șase agenții locale ale AJOFM Alba au fost dotate cu sisteme electronice de ordonare şi dirijare a beneficiarilor, în cadrul proiectului „SPO – Performanţă şi calitate în servicii”, un proiect finanţat de Fondul Social European. Achiziția a costat aproximativ 120.000 lei și face parte dintr-un proiect mai amplu, cu un buget de peste 10 milioane de lei, derulat de AJOFM Sălaj în parteneriat cu AJOFM Alba, în care mai sunt prevăzute activități și workshop-uri de formare profesională, specializare pentru personal, consiliere și altele.

„Sistemul electronic de dirijare şi ordonare are ca rol prevenirea confuziei beneficiarului, ajutând orientarea acestuia în functie de serviciul solicitat. Cu ajutorul acestui sistem se micşorează timpii de aşteptare, se asigură distribuirea automată în mod egal a persoanelor, menţinându-se astfel o atmosferă detensionată în spaţiile de aşteptare, tratând beneficiarii SPO cu respect”, a explicat managerul proiectului, Romeo Sârca.

Astfel, cei care caută un loc de muncă la AJOFM Alba, pot aștepta de acum la fel de mult, dar mult mai „elegant”, până vor prinde unul dintre posturile puse la dispoziție de agenție.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax