Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Dorin Nistor: „Reorganizarea ANAF înseamnă că vor dispărea peste 50% din angajații DGFP Alba”

Publicat

Jumătate din angajații Direcției Generale a Finanțelor Publice (DGFP) Alba își vor pierde locurile de muncă în urma reorganizării ANAF. Aceasta este declarația lui Dorin Nistor, actual director al AIDA-TL și fost director al Gărzii Financiare, făcută vineri în conferința de presă de la PDL Alba. Acesta susține că, deși Ordonanța 74 prevede că personalul direcțiilor generale ale finanțelor publice, se preia în cadrul direcțiilor generale regionale, angajații vor fi nevoiți să se relocheze la Brașov și să dea concurs pe post.

Potrivit lui Dorin Nistor, Ordonanța 74, care prevede reorganizarea ca urmare a fuziunii prin absorbție și preluarea activității Autorității Național a Vămilor și a Gărzii Financiare, va face să dispară o mare parte a angajaților DGFP Alba. Mai precis, din totalul de 233 de angajați, cât are instituția în prezent, peste 100 vor trece prin desfacerea contractului de muncă și, eventual, relocare la regiune sau în alte instituții.

„Ordonanța 74 arată că direcțiile generale se vor desființa iar tot ceea ce înseamnă organism suport din cadrul direcțiilor generale (salarizare, serviciu resurse umane, contestații, contabilitate) vor fi mutate la direcțiile regionale. Asta înseamnă că o mare parte din personalul direcțiilor publice dispare. Se face o relocare a costurilor acolo. Posturile vor fi mutate, dar foarte puțini oameni se vor muta acolo. Nu există în momentul de față o organigramă definitivă, dar din totalul de 233 de angajați DGFP Alba, vor dispărea peste 100. O parte vor fi relocați în administrație, sau în alte părți. Este clar că ordonanța prevede că posturile vor dispărea, cum vor fi ele  preluate se va clarifica prin normele de aplicare la Ordonanța 74. Ei nu vor fi mutați pe alte posturi, ci li se va desface contractul de muncă. Dacă ei vor opta să dea concurs pentru posturi în direcția regională, este opțiunea lor, dar nu vor avea prioritate”, a declarat Dorin Nistor.

„În momentul de față se vorbește despre o relocare la Brașov a Direcțiilor Generale a Finanțelor Publice și este clar că o mobilitate a personalului este aproape imposibilă.  În condițiile în care aceste posturi se desființează ei oricum vor fi nevoiți să dea concurs. Consecința este în primul rând asupra mediului economic. Constribuabilii mijlocii vor fi administrați direct la regională. Asta înseamnă că fiecare contribuabil mijlociu, cei care sunt de fapt motorul principal al economiei române, va trebui să aibă un corespondent în orașul reședință de regiune, ceea ce înseamnă mutarea unui sediu administrativ acolo. Practic, îi va determina pe agenții economici să meargă înspre regiune. Pe termen mediu și lung, județele, în afara celui care va avea reședința de regiune, vor avea de suferit. Crește numărul șomerilor, dar și piața imobiliară va avea de suferit. Tinerii vor avea tendința să se relocheze acolo și nici într-un caz în celelalte orașe”, a mai spus Nistor.

Serviciile de inspecție fiscală vor continua să existe la nivelul județelor și nu vor fi afectate de reorganizare.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

7 Comentarii

7 Comentarii

  1. bombonica

    vineri, 12.07.2013 at 14:39

    Serviciile de inspecție fiscală nu vor continua să existe la nivelul județelor și nu vor fi afectate de reorganizare.
    nu inteleg?

    • Adina E. Curta

      vineri, 12.07.2013 at 14:54

      am uitat un „nu” fatal acolo… am corectat! merci 🙂

  2. bibi

    vineri, 12.07.2013 at 16:27

    Nistor e actual director STP? Nu e Nicola?

  3. mircea

    sâmbătă, 13.07.2013 at 08:14

    foarte bine ca dispar 50%, ar trebui sa dispara toti.
    s-a scarbit lumea de ei.

  4. gigi

    duminică, 14.07.2013 at 19:52

    MAI BINE A-TI DSIPAREA VOI POLITRUCI DE DOI BANII…..

  5. re: mircea

    miercuri, 24.07.2013 at 23:34

    esti idiot, pentru cateva uscaturi ii condamni pe toti.
    am ajuns in adm.publica din cauza ca m-am saturat sa lucrez in domeniul privat pe salariul minim pe economie, iar sefii sa apara pe statul de plata cu salarii de 5 ori mai mari, sa plece in concedii vara grecia, croatia, iarna la schi in austria. Iar noi sa nu ne permitem nici macar un amarat de concediu pe litoralul marii negre.
    am ajuns la stat in urma unui examen serios pe teme de legislatie, iar serviciul meu in 3 ani de zile s-a restructurat pe cale naturala din 20 mai suntem 10.
    Suntem mai eficienti acum decat cand eram 20 intrucat am primit aplicatii informatice mai bune, desi odata cu acestea au venit si atributii noi care au generat volum de munca f. mare.
    Sincer, chiar mai sunt necesari cel putin 2-3 persoane fiindca sunt fit pe fit. adica
    daca pleaca unul in concediu treaba lui se imparte la alti 3 si vorbesc aici numai de urgente.
    Tu stii ce inseamna sa vorbesti 8 ore in continuu cu angajati contabili (carora patronii le platesc munca degeaba) si care in loc sa citeasca legislatia vin sa obtina asistenta si sa intrebe cum sa faca cutare lucru?

    • mm

      duminică, 28.07.2013 at 11:56

      ce ai facut in administratie pentru a elimina acest lucru

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax