Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Candidaţii cu media 10 la Bacalaureat, premiaţi de Guvern cu câte 3.000 lei. Decizia a fost luată miercuri în ședința Executivului

Publicat

elevi

Veste bună pentru tinerii care au stat cu „burta pe carte” anul acesta. Guvernul îi va premia pe elevii care au obţinut media 10 la examenul de Bacalaureat din acest an, cu câte 3.000 lei. Decizia a fost luată miercuri în şedinţa a Executivului.

Guvernul a pregătit o hotărâre în vederea premierii elevilor care au obţinut media 10 la bacalaureat, iar actul normativ a fost inclus pe agenda şedinţei de miercuri.

Prin Ordonanţa adoptată, absolvenţii de liceu care în sesiunea iunie-iulie 2013 au obţinut media 10 la examenul de Bacalaureat (124 de absolvenţi) vor fi premiaţi cu câte 3.000 de lei. Premiile se acordă de către MEN din bugetul propriu pe anul 2013.

În județul Alba, se pot mândri cu note maxime la Bacalaureat două eleve. Este vorba despre Cezara-Ruxandra Busuioc de la Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia și Anca Elena Anghel de la Colegiul Naţional „Lucian Blaga” din Sebeş, care au obţinut note de 10 la toate probele examenului.

La nivel național, în prima sesiune a examenului de bacalaureat din acest an, 122 de elevi au obţinut media 10, cei mai mulţi, respectiv 12, fiind din Iaşi, iar 10 din Buzău. În Capitală, un singur candidat a reuşit să obţină media 10 la bacalaureat, potrivit situaţiei prezentate de Ministerul Educaţiei.

Din cei 122 de absolvenţi cu media 10, toţi din promoţia curentă, 114 au urmat filiera teoretică, patru pe cea tehnologică şi tot atâţia filiera vocaţională.

sursa: mediafax.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax