Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

PNL Alba s-a sucit după ce Antonescu a schimbat macazul în afacerea Roșia Montană: „Nu putem susține un proiect de lege pe care nici Ponta nu-l susține”

Fosta cariera ”Cetate” de la Rosia Montana

Publicat

Fosta cariera ”Cetate” de la Rosia MontanaDupă ce în urmă cu câteva zile, liderii PNL (de exemplu, Florin Roman, Gabriel Pleșa) se exprimau cu convingere „pentru” demararea proiectului minier de la Roșia Montană, declarația făcută luni de Crin Antonescu, în care spunea că proiectul nu poate fi susținut, le-a schimbat rapid „direcția” și liberalilor din Alba. Aceștia au transmis un comunicat de presă luni seara, pe care l-au intitulat „PNL Alba nu susține actualul proiect de lege privind Roșia Montană”. Iată textul:

„În legătură cu ultimele decizii privind proiectul de la Roșia Montană, PNL Alba precizează că trebuie să se facă o distincție foarte clară între proiectul de exploatare minieră de la Roșia Montană și proiectul de lege trimis în Parlament de către premierul Victor Ponta. Considerăm că nu putem susține un proiect de lege pe care inițiatorul însuși nu îl susține și de pe care se pare că lipsesc avizele mai multor ministere. Proiectul de lege pe care PNL a luat decizia să îl respingă nu conține referiri la modul în care se derulează propriu-zis proiectul de exploatare minieră de la Roșia Montană. Respectivul proiect de lege conține doar derogări privind modul de efectuare al exproprierilor și termenele de obținere a avizelor de la ministere, reglementate prin legi speciale. Când se va lua în dezbatere proiectul minier propriu-zis, acesta va fi dezbătut în Parlament”, a transmis biroul de presă al PNL Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax