Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

150 de persoane, din judeţul Alba, afectate de scleroza multiplă ajutate prin proiectul „Voluntar de profesie”

Publicat

Asociaţia SM SPEROMAX ALBA anunţă desfăşurarea proiectului „ Profesionalizarea serviciilor oferite de către Centrul de Informare şi Consiliere pentru bolnavii de Scleroză Multiplă din judeţul Alba cu ajutorul programului „Voluntar de profesie” .

Scopul proiectului este dezvoltarea serviciilor sociale oferite în cadrul asociaţiei pentru integrarea/reintegrarea socială a persoanelor afectate de SM în judeţul Alba. Benficiarii proiectului sunt un număr de 150 de persoane afectate de SM, o parte dintre acestea sunt bolnavi, restul sunt membri ai familiilor acestora .

În perioada octombrie 2013 – aprilie 2014 în cadrul Centrului de Informare şi Consiliere va activa un Voluntar de profesie, rolul sau fiind: organizarea, coordonarea şi furnizarea serviciilor de informare, consiliere şi suport destinate îmbunătăţirii vieţii pacienţilor bolnavi de SM în judeţul Alba şi a familiilor acestora.

Serviciile oferite beneficiarilor cuprind: informare şi consiliere, evaluare şi diagnoza sociala, reprezentare de interese, suport şi asistenta pentru pacienţi şi familiile acestora, identificare nevoi, comunicare şi reinsertie sociala, socializare si petrecere a timpului liber.

Activitaţile pe care le vom desfăşura cu ajutorul voluntarului de profesie: aplicarea de chestionare pentru identificarea nevoilor individuale ale bolnavilor de SM, vizite la domiciliul pacienţilor nedeplasabili şi oferirea de suport emoţional, organizea de grupuri de suport pentru pacienţi şi pentru membrii familiilor acestora, activitati de socializare si timp liber, intalniri cu specialisti care le vor expune pacientilor teme de interes (ex. Alimentatia bolnavului de SM, Tulburari de tranzit, Exercitii de mentinere a mobilitaţii si recuperare etc), schimburi de experienta cu alte asociatii, organizare evenimente ( Ziua asociatie SM SPEROMAX ALBA, Gala voluntarilor asociatiei, Ziua femeii.).

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax