Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Până în 6 decembrie se distribuie alimente pentru persoane defavorizate, la sediul Centrului de zi pentru vârstnici de pe strada Libertăţii din Alba Iulia

Publicat

Familiile şi persoanele singure din Alba Iulia cu situaţie materială dificilă, şomerii şi pensionarii, persoane cu handicap grav şi accentuat pot beneficia până în data de 6 decembrie de ajutoare alimentare prin planul European PEAD 2013. Acestea pot fi ridicate personal de la Centru de zi pentru persoane Vârstnice de pe strada Libertăţii nr. 21. Din 9 decembrie, produsele alimentare neridicate de către beneficiari vor fi redistribuite, pe liste suplimentare, persoanelor aflate în cautarea unui loc de muncă în limita stocului disponibil.

Reprezentanţii Primăriei Alba Iulia anunţă că programul distribuţiei de ajutoarelor alimentare pe anul 2013, în baza Hotărârii de Guvern numărul  600/13 mai 2009 privind stabilirea beneficiarilor de ajutoare alimentare care provin din stocurile de intervenţie comunitare  destinate categoriilor de persoane cele mai defavorizate din România şi atribuţiile instituţiilor implicate în planul European PEAD 2013 este până în 6 decembrie.

Beneficiarii acestor ajutoare sunt familiile şi persoanele singure care au stabilit, prin dispoziţie scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr.416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare; şomerii care beneficiază de indemnizaţia de şomaj acordată cf. Legii nr.76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare; pensionarii  sistemului public de pensii ale căror drepturi, obţinute din pensie sau, după caz , din pensii cumulate, se află sub la 400 lei/lună şi persoanele cu handicap grav şi accentuat, adulţi şi copii, neinstituţionalizate.

Persoanele domiciliate în municipiul Alba Iulia care se află într-una din categoriile menţionate, pe listele iniţiale primate, se vor prezenta personal la Centrul de Zi pentru Persoane Vârstnice, în Alba Iulia, pe strada Libertăţii nr. 21, până la data de 6 decembrie  2013.

Pensionarii vor prezenta actul de identitate şi cuponul de pensie, şomerii – actul de identitate şi carnetul de şomaj, persoanele cu handicap grav şi accentuat, adulţi şi copii – actul de identitate  si certificatul de încadrare în grad de handicap.

Începând cu data de 9 decembrie 2013, produsele alimentare neridicate de către beneficiari vor fi redistribuite, pe liste suplimentare, persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, în limita stocului disponibil.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax