Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Terasele din Alba Iulia ar putea fi deschise doar până la ora 22.00, în această vară. Regulamentul este încă în dezbatere

Publicat

Terasele sezoniere din Alba Iulia ar putea avea program până la ora 22.00 în această vară, potrivit unui proiect de hotărâre supus la vot în ședința de Consiliu Local de vineri și amânat pentru discuții. Noul regulament privind amplasarea, organizarea și funcționarea teraselor sezoniere mai prevede și amenzi substanțiale pentru cei care încalcă regulile.

Consilierii locali ai municipiului Alba Iulia au avut de votat în ședința de vineri noul regulament privind amplasarea, organizarea și funcționarea teraselor sezoniere.

Printre prevederile pe care le aducea regulamentul era și faptul ca, după amplasarea teraselor, reprezentanții Serviciului de Urbanism, ai Serviciului Administrarea Domeniului Public și Privat și ai Serviciului Poliția Locală Alba Iulia să se deplaseze la fața locului pentru a verifica locaţia în care se va amenaja terasa sezonieră și modul în care solicitantul execută lucrările de amenajare a terasei sezoniere. Solicitantul are obligația ca în termen de 10 zile de la semnarea contractului să termine lucrările.

După terminarea lucrărilor, serviciile mai sus menționate vor semna un proces verbal de predare-primire a amplasamentului terasei, iar în cazul în care regulile nu sunt respectate se va da un termen pentru rezolvarea problemei. Dacă contractantul nu rezolvă probleme constatate, contractul de încheiere încetează de drept, amplasamentul urmând să fie redus la starea inițială de către solicitant, pe cheltuiala sa, în termen de 24 de ore. În caz contrar, amplasamentul va fi redus la starea inițială de către primărie, pe cheltuiala solicitantului.

Un alt aspect ce i-ar putea afecta pe cei care își vor amplasa terase sezoniere în oraș este orarul de funcționare, care se limitează între orele 8.00 și 22.00. Anul trecut, programul era până la ora 23.00.

Cei care nu vor respecta regulile impuse vor fi amendați.

Amenzile pentru respectarea amplasamentului, a orarului și a suprafeței vor fi între 1.000 și 2.000 de lei.

Amenzi între 1.500 și 2.500 de lei vor primi și cei care nu predau la termen terenul liber de sarcini la încetarea activității, cei care ocupă fără drept domeniul public și privat al Municipiului Alba Iulia.

Acestea sunt doar o parte dintre noile reguli  din proiectul de hotărâre pe care consilierii locali îl vor vota cel mai probabil într-o ședință extraordinară, asta după ce se vor consulta și, unde este cazul, vor aduce schimbări.

Regulamentul se referă doar la terasele din afara Cetății Alba Carolina și nu la cele din interiorul acesteia,  pentru care și anul acesta se va demara o licitație.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. maya

    sâmbătă, 22.03.2014 at 08:03

    Suntem foarte curiosi daca se va urmari acest program si in dezmatul din parculetul restaurantului Schit, unde se urla toata seara si toata noaptea!

  2. Cristian

    luni, 24.03.2014 at 09:33

    Si atunci de ce sa nu revenim la programul de doua ore la televizor, ca pe vremea luni Ceasca, daca tot se reduc programele de functionare a teraselor pana la ora 22:00? Asta e cea mai mare problema, pana la ce ora se poate sta in aer liber?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax