Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

FOTO|„Şcoala Altfel”: Elevi de la Colegiul Economic din Alba Iulia s-au întâlnit cu „mascaţi” de la Jandarmerie. Au aflat că pot răspunde penal, chiar dacă sunt minori

Publicat

În cadrul săptămânii „Şcoala Altfel” care a început de luni, Inspectoratul de Jandarmi Alba a dat startul acţiunilor la care elevii sunt invitaţi special. Luni, la Casa de Cultură a Studenţilor din Alba Iulia aproximativ 60 de elevi de la Colegiul Economic „Dionisie Pop Marţian” au aflat care este diferenţa între un centru de detenţie şi educativ, dar şi care sunt sancţiunile dacă sună în mod abuziv la 112 sau când anunţă o alarmă falsă. Tinerilor le-au fost prezentate şi echipamentul şi materialele de protecţie şi intervenţie.

În cadrul activităţii Jandarmeriei Alba, care va continua în decursul acestei săptămâni şi cu alţi elevi şi preşcolari din municipiu, maiorul Cosmin Jurcoveţ, purtător de cuvânt în cadrul instituţiei le-a prezentat tinerilor materiale referitoare la prevenirea violenţei în şcoală şi răspunderea delictuală a minorului. A avut loc şi premiera unui clip de prezentare a Jandarmeriei Alba.

Elevii de la Colegiul Economic au avut ocazia să cunoască şi o parte din echipamentul folosit de jandarmi pe timpul misiunilor cu grad ridicat de risc, au fost informaţi cu privire la modul în care adolescenţii pot fi traşi la răspundere din punct de vedere penal, chiar dacă sunt minori.

Un moment aparte al acestei întâlniri a fost apariţia a doi “mascaţi”. Aceştia şi-au prezentat echipamentul din dotare şi le-au spus copiilor ce fel de pregătire şi antrenament trebuie să urmeze un jandarm pentru a interveni eficient pe timpul unor misiuni cu grad ridicat de risc. Explicaţiile nu i-au descurajat pe adolescenţi, mulţi dintre aceştia exprimându-şi la final dorinţa de a deveni jandarmi.

Proiectul „Jandarmeria Alba şi Şcoala” se desfăşoară pentru al treilea an consecutiv.

În următorele zile jandarmii vor mai avea activităţi la următoarele şcoli şi grădiniţe:

Marţi între orele 13.00 – 15.00, Şcoala cu clasele I – VIII “Mihai Eminescu” Alba Iulia

Miercuri între orele 10.00 – 12.00, Colegiul Naţional „Horea, Cloşca şi Crişan” din Alba Iulia

Joi între orele 10.00 – 12.00, Şcoala Gimnazială “ Ion Agârbiceanu” şi Şcoala Gimnazială “ Vasile Goldiş ”, Alba Iulia

Vineri, începând cu ora 9.30, la Grădiniţa Dumbrava Minunată din Alba Iulia, pentru o activitate informativă adresată preşcolarilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax