Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Proiectul Ministerului Justiţiei privind graţierea colectivă a unor pedepse a fost avizat favorabil de CSM

Publicat

procedura civila justitie Proiectul de lege privind graţierea colectiva a unor pedepse, elaborat de Ministerul Justiţiei, a fost avizat favorabil, marţi, de către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM). Decizia a fost luată după ce proiectul iniţial a fost modificat.

Avizul pozitiv este însoţit de două obiecţii, referitoare la scăderea duratei pedepselor care ar urma sa fie graţiate, de la cinci la trei ani, respectiv ca printre beneficiari să fie şi minorii, condamnaţi în regim special, scrie news.ro.

Pe 31 ianuarie 2017, fostul ministru al Justiţiei, Florin Iordache a transmis CSM, spre avizare, un proiect de lege privind graţierea unor pedepse, motivând că penitenciarele din ţară sunt supraaglomerate.

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a criticat proiectul de lege, arătând că este insuficient explicat, iar o graţiere colectivă este de natura să „creeze un sentiment de insecuritate socială”.

Altă critică a magistraţilor privea sintagma „persoane care sunt unic întreţinător de familie. “Aceasta va genera serioase disfuncţionalităţi în aplicarea actului normativ, în lipsa indicării oricărui criteriu care să circumstanţieze clar sensul acesteia”, se arată în punctul de vedere elaborat de Direcţia Legislaţie a CSM.

Nici gratierea pedepselor cu suspendare nu a fost înţeleasă de specialiştii din CSM. Astfel, „proiectul de lege nu cuprinde nicio dispoziţie referitoare la efectele graţierii asupra pedepselor a căror executare este suspendată condiţionat sau sub supraveghere”, potrivit sursei citate.

sursa: hotnews.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax