Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

ADR Centru: VINERI, sesiune de informare despre Programul Europa Creativă – Subprogramul Cultura, la Brașov

Publicat

2 În 26 mai 2017 Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru, prin Centrul de Informare Europe Direct Regiunea Centru, împreună cu Ministerul Culturii și Identității Naționale, prin Biroul Europa Creativă România – Subprogramul Cultura din cadrul Unității de Management a Proiectului, organizează la Brașov, la sediul Bibliotecii Județene “George Barițiu”, un seminar de informare pentru cel mai mare program european de finanțare a sectoarelor creative și culturale.

Va fi o sesiune de informare la care vor participa ONG-uri, autorități și instituții publice și companii private ce vor să scrie proiecte culturale spre finanțare prin Programul ”Europa creativă”. Prin acest Subprogram sunt eligibile spre finanțare proiecte culturale/creative din domeniile: arhitectură, arhive, biblioteci și muzee, artizanat artistic, audiovizual (inclusiv cinematografie, televiziune, jocuri video și multimedia), patrimoniul cultural material și imaterial, design, festivaluri, muzică, literatură, artele spectacolului, artele vizuale, activitate editorială, radio etc.

În cadrul evenimentului vor fi prezentate informații cu privire la liniile de finanțare ale Subprogramului Cultura, condițiile de participare în cadrul proiectelor de cooperare europeană, exemple de proiecte finanțate şi aspecte practice privind conținutul dosarelor de finanțare, completarea şi depunerea cererilor de finanţare.

”Organizăm, pentru al patrulea an consecutiv, acest tip de activitate de informare, prin proiectul Europe Direct Regiunea Centru. Anul acesta am ales Brașovul fiindcă este un oraș și un județ ce abundă în cultură, fie festivaluri și evenimente, fie monumente, cetăți, biserici fortificate. Considerăm că participarea la acest eveniment este o oportunitate de care trebuie să profite toți cei ce pot depune proiecte, fiindcă experții din Ministerul Culturii le vor prezenta ce anume se punctează la aceste proiecte, vor discuta despre exemplele din alte proiecte și despre activitățile care deja au fost finanțate, sau vor primi informații despre alte surse de finanțare nerambursabile la care pot recurge. Dorim să sprijinim potențialii solicitanți de fonduri și comunitățile care doresc să se dezvolte din Regiunea Centru, fiindcă considerăm că e foarte important să ne păstram identitatea culturală”, a declarat Simion Crețu, director general ADR Centru.

Cei interesaţi sunt aşteptaţi cu ora 9.30 la sediul Bibliotecii Județene ”George Barițiu” din Brașov, Bulevardul Eroilor, nr 33-35. Vor fi oferite răspunsuri și la întrebările:

Suntem pregătiți să accesăm o finanțare prin programul Europa Creativă?

Ce condiții impune programul pentru participare?

Ce conține practic o cerere de finanțare și un buget?

Dacă nu prin Europa Creativă, ce alte programe europene finanțează proiecte de acest gen?

Puteți afla şi exemple ale altor proiecte finanțate prin program.

Înscrieri, online. AICI, formularul.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax