Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Angajații Kronospan au ANULAT mitingul din 8 martie de la Sebeș. Motivarea deciziei, într-o scrisoare adresată primarului Adrian Dăncilă

Publicat

instalatie kronospan formaldehida Angajații Kronospan aunţă într-o scrisoare adresată primarului Adrian Dăncilă că renunţă la protestul programat pentru duminică, 8 martie, la Sebeş, la care susţin că urmau să participe aproximativ 400 de persoane. Precizează că doresc să continue dialogul pe cale amiabilă, însă îşi rezervă dreptul la alte proteste, dacă situaţia nu se rezolvă. De cealaltă parte, următorul miting anunţat de ONG-urile care s-au declarat împotriva poluării a fost anunţat pentru săptămâna viitoare, pe 15 martie, la Sebeş.

Redăm scrisoarea integral:

„În atenția Primarului Municipiului Sebeș, Adrian Alexandru Dăncilă
Am primit cu bucurie răspunsul dumneavoastră la eforturile noastre de a informa corect opinia publică în privința deschiderii noii instalații de formaldehidă. Ne-am exercitat dreptul la liberă exprimare și la apărarea unui proiect în care credem și a unei imagini pe acre am construit-o în ani mulți de muncă cinstită. Am ieșit în stadă alături de cei care ne susțin și am fost fermi atunci când am hotărât să nu mai fim victime ale unor atacuri mincinoase.
Așa cum ONG-urile au datoria de a milita pentru grija față de mediu și noi avem obligația de a respecta toate normele și legislația în vigoare, iar autoritățile de a fi obiective și de a decide nu conform unor presiuni publice repetate, ci conform responsabilității față de cea mai importantă prioritate pe care o au: orașul si comunitatea în fruntea cărora se află.
Așa cum am demostrat, prin acte, studii, rapoarte și rezultate concrete, ne-am îndeplinit fără excepție rolul nostru de companie corectă, legală, morală și responsabilă. Același lucru îl cerem, în mod justificat și de la ceilalți parteberi de dialog: Primăria, autoritățile de resort, ONG-uri și nu în ultimul rând, comunitatea locală.
Am apreciat inițiativa dumneavoastră exprimată în presă, de a arăta deschiderea și obiectivism față de situația actuală și răspundem printr-un gest de o similară bună credință – vom anula mitingul programat pentru data de 8 martie, la care își anunțaseră prezența peste 400 de participanți.

Credem că protestele sunt soluția (deși s-a dovedit că doar așa ne vom putea face auziți), ci dialogul și colaborarea, astfel încât ne exprimăm speranța că vom reuși să găsim soluția corectă pentru oraș, pe cale amiabilă.
Ne rezervăm însă, în același timp, dreptul nostru legalși moral de a ieși din nou în stradă pentru a ne susține crezul dacă nu vom vedea un progres în rezolvarea acestei robleme. Totodată, vă solicităm informarea permanentă cu privire la măsurile pe acre le veți lua și la deciziile care ne privesc direct și vizează obținerea autorizației de funționare a noii fabrici.
Avem certitudinea că soluția cea mai bună nu va întârzia să apară și că deciziile luate vor fi unanim respectate.
Vă mulțumim, echipa de angajați Kronospan Sebeș”

Citeşte şi Explicaţii de la Primăria Sebeş în scandalul poluării. Două locaţii pentru monitorizarea emisiilor de formaldehidă, la aprobat de către APM şi Kronochem

Reamintim faptul că înainte cu o săptămână, angajaţii Kronospan au anunţat la primărie că intenţionează să continue şi ei protestele, sub forma unor marşuri, fiind fixate şi datele: 1, 8, 15, 22, 29 martie, între orele 14.00 şi 16.00, cu plecare din Parcul Primăriei spre B-dul Lucian Blaga – str. Augustin Bena – str. Mihail Kogălniceanu.

De asemenea, au precizat că au chemat la aceste adunări populare peste 10.000 de colaboratori din toată ţara, care vor participa cu aproximativ 5000 de utilaje de exploatare a lemnului si camioane de transport.

Duminică 1 martie, la Sebeș s-a desfășurat un marș al angajaților Kronospan, aproximativ 400, care au ieșit în stradă, între orele 14.00 şi 16.00, şi au parcurs traseul dintre Parcul Primăriei spre Bulevardul Lucian Blaga – strada Augustin Bena – strada Mihail Kogălniceanu. Au depus la sediul Primăriei o scrisoare cu doleanțele lor, printre care intervenţia primarului, „pentru a dezamorsa conflictul apărut în comunitatea locală”.

Citeşte şi Scandalul poluării de la Sebeş: Primarul Adrian Dăncilă nu vrea să supere nici poporul, nici investitorul. Precizări de la Kronospan

În aceeaşi zi de 1 martie, însă la Alba Iulia, a avut loc protestul cu numărul opt din seria celor îndreptate împotriva poluării la Sebeş, sub forma unui marş de la sediul APM, unde au discutat cu directorul Mihaela Dehelean Mih, dar și cu șeful Gărzii de Mediu, Dănuț Hălălai, apoi spre Prefectură, unde au depus o petiţie cu 6000 de semnături. Următorul protest anunţat de ONG-uri este pe 15 martie, de la ora 16.00, la Sebeş, sub forma unui marş cu pornire de la Casa de Cultură „Lucian Blaga”.

Citeşte şi FOTO – VIDEO Marș împotriva poluării de la Sebeș la Alba Iulia: Manifestanții au protestat în fața APM, Gărzii de Mediu și Prefecturii

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. nicador

    sâmbătă, 07.03.2015 at 22:26

    apm+gnm =formaldehida=fals=coruptie

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax