Contacteaza-ne si pe
Publicitate

ADMINISTRATIE

AUDIENŢE ONLINE: Răspunsuri de la Primăria Alba Iulia. Despre parcări neregulamentare pe mai multe străzi din oraş

avatar

Publicat

Primăria Alba Iulia a transmis precizări privind solicitările de informaţii adresate de cititorii Alba24 la secţiunea „Audienţe Online„. Sunt semnalate nereguli privind parcarea autovehiculelor pe mai multe străzi din oraş, cum este cazul arterelor Primăverii, Andrei Mureşanu, Mărăşeşti şi Vasile Goldiş.

Întrebare de la: Ştef L. Subiect: Parcare autovehicul pe carosabil

„Când se vor lua măsuri pentru parcarea neregulamentară a autovehiculelor pe carosabilul străzilor Primăverii, Andrei Mureşanu şi Mărăşeşti din Alba Iulia?”

Răspuns: „De fiecare dată când constatăm o încălcare a prevederilor legale, aplicăm măsurile care se impun. La numărul de telefon 0258/819096 (dispecerat NON STOP) se pot face sesizări în acest sens. În urma unei sesizări, un echipaj se va deplasa la faţa locului şi va constata dacă se confirmă cele reclamate şi va aplica măsurile legale.”

Întrebare de la: Furdui Călin. Subiect: Parcări strada Vasile Goldiş

„Când se vor atribui locurile de parcare amanejate de Primărie pe strada Vasile Goldiş? Am tot întrebat la Serviciul de resort şi primim de vreo 2 ani acelaşi răspuns: când vedeţi că se va marca locul înseamnă că le veţi primi.

Între timp, ne chinuim să găsim un loc de parcare în fiecare zi . Locurile de parcare sunt monopolizate de persoane care nu locuiesc în zonă, de comercianţi fără bun simţ, care cred că, dacă au un spaţiu închiriat, trebuie să ocupe şi câte două, trei locuri de parcare. Şi noi, locatarii blocurilor din zonă suntem clar dezavantajaţi.

Aş vrea să plătesc un loc de parcare şi să ştiu că dimineaţa, când soţia duce fetiţa la grădiniţă, nu mai e înjurată de nu ştiu ce proprietar de fast food care trebuie să blocheze şi parcarea şi drumul de acces. Ar fi bine ca până la urmă Poliţia Comunitară cel puţin să fie mai prezentă în zonă. Unii din pseudo îmbogăţiţii ăştia nu mai au pic de respect faţă de nimic. Inclusiv faţă de lege.”

Răspuns: „Până la sfârşitul anului 2012 se vor semnaliza şi numerota parcările, iar în cursul anului 2013 se vor repartiza.”

 

Întrebare de la: Haţegan Cristian. Subiect: strada Armoniei, Oarda

„Am scris cu ceva timp în urmă despre problemele de pe strada Armoniei din Oarda. În urma săpăturilor, drumul spre nr. 9 este inpracticabil, la cea mai mică ploaie. Ni s-a spus că va veni cineva să vadă despre ce e vorba şi se vor lua măsuri, dar de luni de zile nu se întâmplă nimic. Avem vreo şansă de a ajunge acasă iarna aceasta?”

Răspuns: „Am notificat operatorul care a efectuat lucrările, acesta urmând să aducă drumul la starea iniţială. Primăria nu va recepţiona lucrarea, până ce aceasta nu se finalizează.”

 

Întrebare de la: Crişan Dumitru. Subiect: Cerere

„În ultima vreme, se parchează tot mai mult pe trotuarul de pe Vasile Goldiş. Noi, cei fără maşini, pe unde circulăm, chiar nu vede poliţia locală acest lucru, acum când o bandă de circulaţie este destinată tot parcării? Trebuie să faci slalom printre maşini.”

Răspuns: „Vom intensifica acţiunea de patrulare în zonă şi se vor lua măsurile legale împotrivă conducătorilor auto care nu respectă prevederile HCL 299/2006 modificată prin HCL 138/2007, art. 2, cap. C, pct. 10, care interzice parcarea autovehiculelor pe trotuare.”

Foto: arhivă

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

loading...
loading...
10 Comentarii

10 Comments

 1. avatar

  masina

  joi, 15.11.2012 la 10:46

  politia locala „o beleste” prin oras , consuma carbueanti degeaba si se umfla in pene ca ei sunt de la politie ,in timp ce ei sunt niste incompetenti angajati pe pile . nu vad rostu acestei politii , mai au si girofare la masini cand ei nu au la ce urgente sa intervina pt ca nu prea au in atributii asa ceva .

 2. avatar

  Legea e pentru toti !!!!!!

  joi, 15.11.2012 la 14:09

  Sa nu mai vorbim despre strada Bucuresti in zona consiliului judetean unde toti militienii ,securistii si bugetarii din cons.jud. ce isi parcheaza masinile scumpe cumparate de numai ei stiu cum…:), dupa cum ii taie capu pe ambele sensuri de circulatie avand in vedere ca strada este cu 2 sensuri iar daca ai curajul sa zici ceva sau sa anunti vreun ORGAN al legii de la rutiera ti se va spune sa circuli mai departe sa nu cumva sa risti tot tu vreo amenda nesimtire mai mare nu am vazut.Rusine!!!!

 3. avatar

  alex

  vineri, 16.11.2012 la 01:05

  @stef l.: cand o sa fie locuri de parcare ba, ca masinile cica nu leviteaza ! idem crisan dumitru. sper ca v-am luminat mintile intunecate de lege !

 4. avatar

  trica

  vineri, 16.11.2012 la 02:42

  cand o sa faceti locuri de parcare ca sa nu mai fim nevoiti sa parcam pe trotuare sau aiurea …???

  • avatar

   sus scrofa

   vineri, 16.11.2012 la 12:55

   insuficienta locurilor de parcare nu scuza lipsa bunului simt,.masina o poti parca si la 1 km de parchet.va place sa vedeti mamici sau bunici chinuidu-se cu un carucior pe trotuarul blocat.?daca da ,atunci aveti carente in educatie……….

 5. avatar

  mda

  vineri, 16.11.2012 la 13:26

  Scutiti-ma de prostia cu locurile de parcare. Nu mai tarziu de ieri, pe strada cu Agentia Silvica din centru, erau doua locuri de parcare libere dar un TARAN cu Dacie puscata a gasit de cuviinta sa o lase pe o banda, incurcand la ora 4 tot traficul. Asta se cheama nesimtire. Imi pare rau ca nu se ridica masinile la noi in oras, plus o amenda de cateva sute de lei.

 6. avatar

  nervosu

  vineri, 16.11.2012 la 16:06

  tu de unde stii vorbitorul lui peste vezi ca habar nu ai vorbesti numai sa te aflii in cauza citeste si tu atributiile politiei locale labarule

 7. avatar

  primar

  sâmbătă, 17.11.2012 la 12:17

  mai politist local ce esti, alias comunitar, tu chiar iei banii degeaba, limbajul este idem ca al sefului tau de la primarie

 8. avatar

  Dorina Borcau

  sâmbătă, 17.11.2012 la 21:26

  Eu nu tin neaparat sa le ridice masinile oamenilor,dar ar trebui macar sa dea AMENZI zilnice ,cu sutele prin oras, celor care parcheaza prost.

 9. avatar

  vladimir stoica

  joi, 21.03.2013 la 08:01

  masinile firmelor au voie sa parcheze in parcarile amenajate dintre blocuri, amenajate pentru locuitorii acelei zone

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate

Publicitate

ACTUALITATE

FOTO ȘTIREA TA: Șoferi surprinși la plimbare, cu mașina, pe pista de biciclete de pe dealul Mamut, lângă Alba Iulia

avatar

Publicat

Pista de biciclete din apropierea oraşului Alba Iulia, cunoscută ca „Transalpina de Mamut”, nu este o atracție doar pentru cicliști, ci și pentru șoferi. Vineri, un cititor Alba24 a surprins două mașini parcate, cu tupeu, pe trotuarul aflat lângă pista special amenajată pentru iubitorii de mișcare pe două roți. 

Pista de biciclete din apropierea oraşului Alba Iulia este o atracţie pentru cei care doresc să facă mişcare în aer liber.

Cu toate acestea, încă mai sunt șoferi care nu înțeleg că pista de biciclete nu este pentru mașini. Este și cazul unor conducători auto, suprinși vineri, în timp ce și-au parcat autoturismele pe trotuarul aflat lângă pistă.

 

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Institutul pentru Politici Publice cere ministrului Sănătății creșterea bugetului pentru achiziția de medicamente

avatar

Publicat

Institutul pentru Politici Publice îi cere ministrului Sănătății, Sorina Pintea, să aibă în vedere o suplimentare a bugetului alocat achiziției de medicamente, „concomitent cu asigurarea transparenței și a integrității procedurilor specifice”. IPP arată, într-o scrisoare adresată ministrului Sănătății, că „În ultimii 2 ani, 2.000 de tipuri de medicamente din cele 6.000 existente pe piață au fost retrase de firmele producătoare/importatoare”.

Reprezentanții IPP atrag atenția că „Prețurile medicamentelor sunt ținute jos, în mod artificial, prin decizii guvernamentale, acest lucru determinând producătorii și distribuitorii să retragă din România produsele la care își acoperă cu greu costul de producție. Prețul minim impus producătorilor de medicamente descurajează distribuția pe piața noastră”.

De asemenea, „Distribuitorii, entități separate de producători/importatori, sunt forțați să trateze aceste medicamente cărora statul le stabilește un preț foarte mic ca pe orice altă marfă circulând pe piața liberă, și să le ducă în alte țări UE unde le revând la prețuri duble, triple sau mult mai mari de atât”, atrage atenția Institutul pentru Politici Publice.

sursa: hotnews.ro

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Guvern: Autorizaţiile de mediu vor trebui avizate anual şi nu vor mai avea valabilitate de 5 şi 10 ani

avatar

Publicat

Guvernul României a adoptat, la propunerea Ministerului Mediului, un proiect de Ordonanţă de Urgenţă prin care valabilitatea autorizaţiilor de mediu şi a autorizaţiilor integrate de mediu nu mai este limitată în timp, fiind determinată de constanţa funcţionării activităţilor economice la parametrii iniţiali, dar cu aplicarea unei vize anuale de către autoritatea de mediu.

„Eliminarea valabilităţii actelor de reglementare reduce, considerabil, birocraţia şi vine în sprijinul operatorilor economici, care vor avea posibilitatea realizării propriei evaluări în ceea ce priveşte conformarea activităţii la condiţiile de mediu. Totodată, aplicarea vizei anuale va creşte eficienţa şi va simplifica activitatea de control al conformării activităţilor economice la condiţiile de mediu, constituind o garanţie în plus a respectării legislaţiei în domeniu, în beneficiul sănătăţii cetăţenilor”, se arată în comunicat.

Decizia a fost luată în condiţiile în care actele de reglementare de mediu emise au valabilitate de 5 ani, respectiv de 10 ani.

Totodată, procedurile de emitere ale unor noi autorizaţii de mediu derulate de-a lungul ultimilor 10 ani, de la momentul aderării României la UE, au pus în evidenţă faptul că, pentru cele mai multe activităţi, condiţiile iniţiale de mediu nu au fost modificate şi nici condiţiile şi modul de operare nu au impus modificări substanţiale ale actelor de reglementare, potrivit Executivului.

Ordonanţa de Urgenţă adoptată aduce modificări OUG nr. 57/2007 privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei şi faunei sălbatice şi Legii nr. 59/2016 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate (ANANP). Potrivit acestora, la data operaţionalizării structurilor teritoriale ale ANANP, atribuţiile custozilor ariilor naturale protejate vor fi preluate de către agenţie.

Scopul acestei măsuri este, potrivit Guvernului, realizarea unei administrări eficiente a ariilor naturale protejate şi asigurării unui proces unitar de evaluare şi emitere a avizelor în cadrul procedurilor de reglementare.

„Astfel, vor fi evitate situaţiile de depăşire a termenelor de realizare şi blocajele în realizarea proiectelor de infrastructură, cauzate de lipsa de cooperare şi comunicare cu custozii în ceea ce priveşte transmiterea informaţiilor reale, din teren. Vom avea garanţia obiectivităţii şi a respectării tuturor normelor legale privind măsurile de conservare impuse încă din faza realizării studiilor de fezabilitate, a evaluării corecte a termenelor de execuţie şi a costurilor, care nu vor mai fi încărcate, pe parcurs, cu lucrări suplimentare, neprevăzute”, se arată în comunicat.

sursa: digi24.ro

Citește mai departe
Publicitate

ADMINISTRATIE

Plouă cu prime de zeci de mii de euro la Apa CTTA Alba. Indemnizațiile șefilor refulează ca apa din canalizare

avatar

Publicat

Directorul general, administratorii și angajații Apa CTTA Alba primesc în acest an prime și indemnizații de peste 1,4 milioane de lei. Decizia a fost luată în data 28 martie, în Adunarea Generală a Acționarilor (AGA).

Reamintim faptul că acționarul majoritar la Apa CTTA Alba este Consiliul Județean Alba, instituție care a aprobat sumele, prin reprezentantul în AGA.

Astfel, în luna martie s-a aprobat acordarea cotei de participare la profit a salariaților pentru anul 2017 în sumă totală de 1.190.000 lei (incluzând C.A.M. – 1.216.775 lei).

De asemenea, a fost aprobată acordarea sumelor aferente plății componentei variabile anuale a indemnizației administratorilor și directorului general după cum urmează:

 • Administratori – 139.381 lei (incluzând C.A.M. – 142.517 lei)
 • Director General – 78.000 lei (incluzând C.A.M. – 79.775 lei)

„La Apa CTTA plouă cu prime pentru directorul general și membri consiliului de administrație. 30.000 de EURO pentru fiecare membru al Consiliului de Administrație și 17.000 de EURO pentru directorul general. Aceste sume se adaugă la salariul sau indemnizațiile primite lunar!!!

Haideți să vedem performanțele care ar putea motiva o astfel de decizie:

 • La orice ploaie torențială municipiul Alba Iulia se transformă într-o mică Veneție!
 • Sistemul de canalizare este subdimensionat, iar în unele zone nu s-a respectat regimul de adâncime pentru conducte și cămine;
 • Organigrama supradimensionată – în prezent Apa CTTA are aprox. 800 de angajați;
 • Calitatea apei este reclamată constant … și lista poate continua”, a scris pe rețeaua de socializare Facebook vicepreședintele Autorității Naționale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC), Daniel Zdrânc.

Acesta a transmis pentru Alba24 că are în vedere declanșarea unui control la Apa CTTA Alba, pentru a verifica dacă indicii de performanță în baza cărora s-au atribuit aceste prime sunt reali.

Echipa de conducere a societății Apa CTTA SA Alba este formată din: director general Ștefan Bardan, director general adjunct Ioan Dreghiciu, director resurse umane Zenaida Dumitrel, director economic Cristina Mariș și director tehnic Gheorghe Hațegan.

Din Consiliul de Administrație fac parte: președinte Consiliul de Administrație Marian Florin Aitai și membrii Elena Opruța, Dorina Alexi, Cornel Murg și Emil Nicolae Muntean.

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

ADMITERE LICEU 2018: LISTA liceelor cu LOCURI LIBERE pentru a doua etapă. Înscrieri, din 3 septembrie

avatar

Publicat

Inspectoratul Şcolar Judeţean Alba a publicat vineri, 20 iulie, lista actualizată cu locurile libere pentru a doua etapă de admitere la liceu 2018. Reamintim că prima etapă s-a finalizat în 9 iulie, iar înscrierile din toamnă încep în 3 septembrie. Prima zi de liceu va fi din 10 septembrie 2018.

Înscrierea în clasa a IX-a în liceele de stat se face fără examen, pe baza mediei de admitere, care este media ponderată între media generală obținută la Evaluarea Națională (cu o pondere de 80%) și media generală de absolvire a claselor din gimnaziu (cu o pondere de 20%).

La prima etapă, dintre cei 1.870 de candidaţi din judeţul Alba înscrişi pentru admiterea la liceu (şi 14 care au ales licee din Alba, dar provin din alte judeţe), au fost repartizaţi 1.838 (97,66%). La Colegiul Naţional Militar din Alba Iulia sunt 120 de elevi repartizaţi, iar la celelalte licee din învăţământul vocaţional, 247. În liceele din sistem şcoală profesională/învăţământ dual sunt 322 de candidaţi repartizaţi, la învăţământ special 16, rromi 38 şi doi candidaţi au fost respinşi. Au mai fost repartizaţi 42 de candidaţi din alte judeţe, la licee din Alba.

Citeşte şi ADMITERE LICEU 2018: REZULTATE REPARTIZARE computerizată în ALBA. Ultimele MEDII de intrare

Au rămas nerepartizaţi 46 de elevi înscrişi încă de la prima etapă.

Potrivit situaţiei prezentate de IŞJ Alba, sunt 141 locuri libere la licee – învăţământ liceal şi 516 locuri pentru învăţământul profesional/dual, după cum urmează:

Locuri libere la licee după repartizare computerizată 2018 în Alba:

Alba Iulia

Colegiul Naţional “Horea, Cloşca şi Crişan” Alba Iulia – Filologie (franceză) – 1 loc

Liceul de Arte “Regina Maria” Alba Iulia – Muzică – 3 locuri

Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia – 3 locuri

Colegiul Tehnic “Apulum” Alba Iulia – Estetică şi igiena corpului – 1 loc

Seminarul Teologic Ortodox “Sfânul Simion Ştefan” Alba Iulia – Teologie ortodoxă – 6 locuri

Liceul Teologic Romano-catolic “Grof Majlath Gusztav Karoly” Alba Iulia – Teologie romano-catolică (maghiară) – 14 locuri

Blaj

Colegiul Naţional „Inochentie Micu Clain” Blaj – Matematică-Informatică – 1 loc

Liceul Teologic Greco-Catolic “Sfântul Vasile cel Mare” Blaj – Teologie Greco-catolică – 4 locuri

Liceul Tehnologic „Stefan Manciulea” Blaj – Agricultură – 5 locuri

Sebeş

Liceul cu Program Sportiv “Florin Fleşeriu” Sebeş – 3 locuri

Liceul German Sebeş – Filologie (germană) – 5 locuri

Liceul German Sebeş – Ştiinţe ale Naturii (germană) – 13 locuri

Liceul Tehnologic Sebeş – Electronică Automatizări – 1 loc

Liceul Tehnologic Sebeş – Industrie alimentară  – 1 loc

Cugir

Colegiul Naţional “David Prodan” Cugir – 2 locuri

Colegiul Tehnic „I. D. Lăzărescu” Cugir – Mecanică – 16 locuri

Zlatna

Liceul „Corneliu Medrea” Zlatna – Electronică automatizări – 6 locuri

Liceul „Corneliu Medrea” Zlatna – Ştiinţe ale Naturii – 5 locuri

Abrud

Liceul “Horea, Cloşca şi Crişan” Abrud – Economic – 1 loc

Ciumbrud

Liceul Tehnologic Agricol „Alexandru Borza” Ciumbrud – Agricultură – 9 locuri

Jidvei

Liceul Tehnologic Jidvei – Agricultură – 12 locuri

Cîmpeni

Liceul Tehnologic Silvic Cîmpeni – Electronică automatizări – 3 locuri

Liceul Tehnologic Silvic Cîmpeni – Economic – 1 loc

Albac

Liceul Tehnologic „Ţara Moţilor” Albac – Agricultură – 15 locuri

Teiuş

Liceul Teoretic Teiuş – Ştiinţe ale Naturii – 10 locuri

Vezi integral: AB locuri libere admitere etapa II_liceu

1354_AB locuri libere admitere etapa II_prof_dual

CALENDAR A doua etapă de admitere în învăţământul liceal

18 iulie – Afişarea situaţiei locurilor rămase libere, a locului de desfăşurare şi a graficului probelor de aptitudini sau de verificare a cunoştinţelor de limba modernă ori maternă

3 septembrie – Înscrierea candidaţilor la liceele care organizează probe de aptitudini sau probe de verificare a cunoştinţelor de limba modernă sau maternă

4-5 septembrie – Desfăşurarea probelor de aptitudini sau de limba modernă sau maternă

3-6 septembrie – Primirea cererilor de înscriere a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu au participat sau nu au fost repartizaţi în etapă anterioara, care nu s-au înscris în perioada prevăzută de metodologie sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior etapei anterioare

7 septembrie – Repartizarea absolvenţilor care nu au participat sau nu au fost repartizaţi în etapă anterioară, care nu s-au înscris în perioada prevăzută sau care şi-au încheiat situaţia şcolară ulterior etapei anterioare, utilizând aplicaţia informatică centralizată.

7 septembrie – Transmiterea rezultatelor repartizării

 

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate