Contacteaza-ne si pe

ADMINISTRATIE

AUDIENŢE ONLINE: Răspunsuri de la Primăria Alba Iulia. Despre parcări neregulamentare pe mai multe străzi din oraş

Publicat

Primăria Alba Iulia a transmis precizări privind solicitările de informaţii adresate de cititorii Alba24 la secţiunea „Audienţe Online„. Sunt semnalate nereguli privind parcarea autovehiculelor pe mai multe străzi din oraş, cum este cazul arterelor Primăverii, Andrei Mureşanu, Mărăşeşti şi Vasile Goldiş.

Întrebare de la: Ştef L. Subiect: Parcare autovehicul pe carosabil

„Când se vor lua măsuri pentru parcarea neregulamentară a autovehiculelor pe carosabilul străzilor Primăverii, Andrei Mureşanu şi Mărăşeşti din Alba Iulia?”

Răspuns: „De fiecare dată când constatăm o încălcare a prevederilor legale, aplicăm măsurile care se impun. La numărul de telefon 0258/819096 (dispecerat NON STOP) se pot face sesizări în acest sens. În urma unei sesizări, un echipaj se va deplasa la faţa locului şi va constata dacă se confirmă cele reclamate şi va aplica măsurile legale.”

Întrebare de la: Furdui Călin. Subiect: Parcări strada Vasile Goldiş

„Când se vor atribui locurile de parcare amanejate de Primărie pe strada Vasile Goldiş? Am tot întrebat la Serviciul de resort şi primim de vreo 2 ani acelaşi răspuns: când vedeţi că se va marca locul înseamnă că le veţi primi.

Între timp, ne chinuim să găsim un loc de parcare în fiecare zi . Locurile de parcare sunt monopolizate de persoane care nu locuiesc în zonă, de comercianţi fără bun simţ, care cred că, dacă au un spaţiu închiriat, trebuie să ocupe şi câte două, trei locuri de parcare. Şi noi, locatarii blocurilor din zonă suntem clar dezavantajaţi.

Aş vrea să plătesc un loc de parcare şi să ştiu că dimineaţa, când soţia duce fetiţa la grădiniţă, nu mai e înjurată de nu ştiu ce proprietar de fast food care trebuie să blocheze şi parcarea şi drumul de acces. Ar fi bine ca până la urmă Poliţia Comunitară cel puţin să fie mai prezentă în zonă. Unii din pseudo îmbogăţiţii ăştia nu mai au pic de respect faţă de nimic. Inclusiv faţă de lege.”

Răspuns: „Până la sfârşitul anului 2012 se vor semnaliza şi numerota parcările, iar în cursul anului 2013 se vor repartiza.”

 

Întrebare de la: Haţegan Cristian. Subiect: strada Armoniei, Oarda

„Am scris cu ceva timp în urmă despre problemele de pe strada Armoniei din Oarda. În urma săpăturilor, drumul spre nr. 9 este inpracticabil, la cea mai mică ploaie. Ni s-a spus că va veni cineva să vadă despre ce e vorba şi se vor lua măsuri, dar de luni de zile nu se întâmplă nimic. Avem vreo şansă de a ajunge acasă iarna aceasta?”

Răspuns: „Am notificat operatorul care a efectuat lucrările, acesta urmând să aducă drumul la starea iniţială. Primăria nu va recepţiona lucrarea, până ce aceasta nu se finalizează.”

 

Întrebare de la: Crişan Dumitru. Subiect: Cerere

„În ultima vreme, se parchează tot mai mult pe trotuarul de pe Vasile Goldiş. Noi, cei fără maşini, pe unde circulăm, chiar nu vede poliţia locală acest lucru, acum când o bandă de circulaţie este destinată tot parcării? Trebuie să faci slalom printre maşini.”

Răspuns: „Vom intensifica acţiunea de patrulare în zonă şi se vor lua măsurile legale împotrivă conducătorilor auto care nu respectă prevederile HCL 299/2006 modificată prin HCL 138/2007, art. 2, cap. C, pct. 10, care interzice parcarea autovehiculelor pe trotuare.”

Foto: arhivă

ȘTIREA TA - Evenimentele nu se întâmplă doar în fața reporterilor profesioniști. Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite să vadă și alții ceea ce tu ai trait "live". Poți trimite prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

10 Comentarii

10 Comments

 1. masina

  joi, 15.11.2012 la 10:46

  politia locala „o beleste” prin oras , consuma carbueanti degeaba si se umfla in pene ca ei sunt de la politie ,in timp ce ei sunt niste incompetenti angajati pe pile . nu vad rostu acestei politii , mai au si girofare la masini cand ei nu au la ce urgente sa intervina pt ca nu prea au in atributii asa ceva .

 2. Legea e pentru toti !!!!!!

  joi, 15.11.2012 la 14:09

  Sa nu mai vorbim despre strada Bucuresti in zona consiliului judetean unde toti militienii ,securistii si bugetarii din cons.jud. ce isi parcheaza masinile scumpe cumparate de numai ei stiu cum…:), dupa cum ii taie capu pe ambele sensuri de circulatie avand in vedere ca strada este cu 2 sensuri iar daca ai curajul sa zici ceva sau sa anunti vreun ORGAN al legii de la rutiera ti se va spune sa circuli mai departe sa nu cumva sa risti tot tu vreo amenda nesimtire mai mare nu am vazut.Rusine!!!!

 3. alex

  vineri, 16.11.2012 la 01:05

  @stef l.: cand o sa fie locuri de parcare ba, ca masinile cica nu leviteaza ! idem crisan dumitru. sper ca v-am luminat mintile intunecate de lege !

 4. trica

  vineri, 16.11.2012 la 02:42

  cand o sa faceti locuri de parcare ca sa nu mai fim nevoiti sa parcam pe trotuare sau aiurea …???

  • sus scrofa

   vineri, 16.11.2012 la 12:55

   insuficienta locurilor de parcare nu scuza lipsa bunului simt,.masina o poti parca si la 1 km de parchet.va place sa vedeti mamici sau bunici chinuidu-se cu un carucior pe trotuarul blocat.?daca da ,atunci aveti carente in educatie……….

 5. mda

  vineri, 16.11.2012 la 13:26

  Scutiti-ma de prostia cu locurile de parcare. Nu mai tarziu de ieri, pe strada cu Agentia Silvica din centru, erau doua locuri de parcare libere dar un TARAN cu Dacie puscata a gasit de cuviinta sa o lase pe o banda, incurcand la ora 4 tot traficul. Asta se cheama nesimtire. Imi pare rau ca nu se ridica masinile la noi in oras, plus o amenda de cateva sute de lei.

 6. nervosu

  vineri, 16.11.2012 la 16:06

  tu de unde stii vorbitorul lui peste vezi ca habar nu ai vorbesti numai sa te aflii in cauza citeste si tu atributiile politiei locale labarule

 7. primar

  sâmbătă, 17.11.2012 la 12:17

  mai politist local ce esti, alias comunitar, tu chiar iei banii degeaba, limbajul este idem ca al sefului tau de la primarie

 8. Dorina Borcau

  sâmbătă, 17.11.2012 la 21:26

  Eu nu tin neaparat sa le ridice masinile oamenilor,dar ar trebui macar sa dea AMENZI zilnice ,cu sutele prin oras, celor care parcheaza prost.

 9. vladimir stoica

  joi, 21.03.2013 la 08:01

  masinile firmelor au voie sa parcheze in parcarile amenajate dintre blocuri, amenajate pentru locuitorii acelei zone

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Publicitate
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO ȘTIREA TA: Cum se face deszăpezirea, la Vingard. Șoferul unui utilaj simulează că aruncă antiderapant

Publicat

Un șofer care circula într-un autoturism în spatele unui utilaj de deszăpezire a descoperit că de fapt acesta nu lăsa nici o urmă de antiderapant în urma sa. Cum s-ar zice, simula că aruncă soluția salvatoare. Așa că omul s-a gândit să filmeze. Imaginile au fost suprinse miercuri, prin comuna Vingard. Ar fi interesant de văzut dacă firma care prestează serviciile de deszăpezire va deconta și „simularea”. 

Citește mai departe
Publicitate

EDITORIAL

Rânjetul balcanic al lui Iohannis și Guvernul Viorica. A dat o șansă PSD-ului, a luat o șansă României

Publicat

Sistemul a rânjit astăzi la români. Ultimul personaj care putea să arate cu degetul nerușinarea de a instala o slugă perfectă, docilă și în același timp necalificată în funcția de prim-ministru al României, de a-și ridica vocea în numele principiilor și al bunului simț, și-a desfăcut paltonul și ne-a arătat cicatricele morale.

Ne-a arătat că și salamul său săsesc este parte a unei paradigme morale din care probabil că nu (mai) avem scăpare. Ne-a arătat și nouă, dar și celor mai tineri, că în România contează calculele politice și nu principiile, că la vârful statului e nevoie de ”neconflictuali” ascultători și nu de oameni cu anvergură și bine pregătiți.

Președintele ne-a spus astăzi, indirect, că asta e țara unde modelul de succes este cocul monoglot, fandoseala miorlăită, supușenia absolută. Astea ar fi ingredientele necesare unui bun prim-ministru. Munca? Pentru fraieri! Carieră politică ireproșabilă? O chestiune pur teoretică! Anvergura intelectuală?  O boală grea! Studiul și instruirea? Decât posibile piedici!

Ne-a arătat că slugărnicia afișată triumfal este un atuu frecventabil, acceptabil.

În acest context, explicațiile sale au fost de un penibil rar. Tonul său, de o falsitate rușinoasă. În timp ce ”mai dădea o șansă PSD-ului”, mai lua o șansă României.

Ni s-a explicat că, de fapt, ce a făcut mamutul din fruntea statului a fost foarte abil. Cică ar vrea ca social-democrații să se împiedece în Guvernul Viorica și să își rupă picioarele. De aia a zis ”da” din prima la cununia cu această Viorica.

Așa, el ar avea prima șansă la alegerile viitoare. De parcă ăsta ar fi vreun proiect de țară de care noi ne agățăm cu toate puterile. Să mai ”iasă” el o dată. La așa explicații, noi ar trebui să închidem complice un ochi: ”Aaaaa, al dracului neamțu! Deștept, ce mai… os de teuton! Cum s-a gândit el în viitor, e un vizionar!”

Păi nu? Teoria binelui mai mare, în varianta pentru retardați!

De fapt, doream să spun un lucru simplu, dar m-am luat cu vorba. De astăzi, președintele Iohannis nu mai reprezintă, simbolic, nimic. Prin el, sistemul a rânjit la români în cel mai pur stil balcanic.

 

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

WhatsApp își va avertiza utilizatorii când sunt victime ale unei campanii de dezinformare

Publicat

WhatsApp îşi va avertiza utilizatorii când sunt victime ale unei campanii de dezinformare desfăşurate în masă. Inginerii WhatsApp testează în prezent un sistem de detectare şi avertizare a utilizatorilor cu privire la mesajele de tip spam, care conţin informaţii de natură să creeze panică.

Mesajele de tipul „dă mai departe să afle şi alţii” nu sunt o noutate în mediul digital. Însă, răspândirea unor informaţii false prin intermediul unei baze enorme de utilizatori, cum este cazul WhatsApp, poate avea consecinţe grave.

Drept urmare, cei ce la WhatsApp încearcă să limiteze impactul acestui tip de mesaje răspândite în cadrul propriei reţele. Utilizatorii vor fi avertizaţi când sunt pe cale să devină victimele unei astfel de campanii.

Astfel, conform notificărilor observate deja de un număr limitat de utilizatori, când primesc sau sunt pe cale să trimită mai departe un mesaj care a circulat deja pe la un număr semnificativ de persoane, utilizatorii WhatsApp vor fi atenţionaţi. Deşi pot părea inofensive şi uşor de depistat, acest gen de mesaje au arătat deja cât de periculoase pot fi.

Şapte persoane au murit în luna mai a anului trecut în India, după ce un astfel de mesaj propagat prin WhatsApp a creat isterie în rândul populaţiei cu privire la presupuşi răpitori de copii.

Facebook, care deţine WhatsApp, nu este la prima încercare de a limita impactul ştirilor false trimise prin intermediul WhatsApp. Anul trecut, compania americană a cumpărat reclame în ziare, atât în India, cât şi în Europa, pentru învăţa oamenii cum să identifica ştirile false.

Funcţia este deocamdată testată, neexistând informaţii cu privire la implementarea oficială.

sursa: digi24.ro

Citește mai departe
Publicitate

EVENIMENT

Alba, pe locul 7 în top judeţe cu rată mare a criminalităţii. Peste 200 persoane condamnate, într-un an

Publicat

Judeţul Alba este pe locul 7 în clasamentul naţional privind rata criminalităţii. Aceasta reprezintă numărul persoanelor condamnate definitiv raportat la 100.000 de locuitori. Alba a mai coborât două locuri faţă de anii trecuţi, semn că rata este în scădere.

Rata criminalităţii în judeţul Alba a început să crească din anul 2010. Până atunci, judeţul era pe la jumătatea clasamentului naţional, ca acest capitol, însă acum opt ani, rata criminalităţii a crescut considerabil. În 2016, însă, a ajuns să ocupe locul 7, de la permanenta prezenţă în top 5. Acum doi ani, erau 219 persoane condamnate, la 100.000 de locuitori, în judeţul Alba.

Citeşte şi Condamnaţii anului 2017. Dosare grele, sentinţe pe măsură, la instanţele de judecată din Alba

Citeşte şi CONDAMNAŢII anului 2016. Decizii la instanţele din ALBA în dosare de corupţie, înşelăciuni, crime şi alte cauze penale

Datele se regăsesc într-o analiză realizată de cotidianul.ro, pornind de la informațiile furnizate de Institutului Național de Statistică (INS).

 

Potrivit sursei citate, în ultimii 20 de ani, rata criminalității s-a redus la mai bine de jumătate din valoarea maximă înregistrată la sfârșitul anilor ‘90. Factorii socio-economici au influențat puternic evoluția ratei criminalității din România. O treime din județele României au cunoscut o evoluție sinuoasă a ratei criminalității, cu un ecart foarte mare între valoarea minimă și valoarea maximă înregistrate într-un interval de timp redus.

Dacă în 1998 lider în topul criminalității era județul Mehedinți, în 2016 primul loc a fost ocupat de Tulcea.

În județul Bihor, de exemplu, rata criminalității aproape s-a dublat pe parcursul unui an, atingând nivelul maxim înregistrat la nivel național. Dacă în anul 2003 erau înregistrate 452 de condamnări la 100.000 de locuitori, în anul următor numărul condamnărilor la suta de mii de locuitori a ajuns la 743.

sursa: cotidianul.ro

Citește mai departe
Publicitate

ACTUALITATE

Legea prevenirii a intrat în vigoare. Neregulile pentru care firmele vor scăpa de amenzi nu au fost stabilite

Publicat

Legea prevenirii, potrivit căreia inspectorii de stat nu vor mai aplica amenzi firmelor la prima abatere, ci doar un avertisment, cu condiția ca societățile să remedieze problemele într-un anumit interval de timp, a intrat în vigoare miercuri, 17 ianuarie, la 20 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial. Cu toate acestea, lista neregulilor pentru care firmele vor scăpa de amenzi încă n-a fost stabilită de Guvern, iar  în bugetul de stat pe 2018 sunt prevăzute creșteri cu 35% a veniturilor din amenzi, penalități și confiscări.

Guvernarea PSD a promis că firmele nu vor mai fi amendate din start de Fisc, ci vor beneficia de o clemență la prima eroare și de posibilitatea de a o remedia. Legea prevenirii, anunțată cu mare tam-tam de Liviu Dragnea, a fost lăsată, însă, fără domeniile de aplicare.

„Prin eliminarea menţionării în lege a contravenţiilor supuse acesteia, cele mai multe contravenţii cu care micii întreprinzători sunt sancţionaţi de organele de control, şi care sunt cuprinse în legi sau ordonanţe, cum ar fi Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal sau Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, este posibil să nu fie supuse principiilor prevenirii stabilite de lege”, arată oficialii Consiliului pentru IMM-uri.

Mai mult, în bugetul de Stat pe 2018, sunt prevăzute creșteri semnificative a veniturilor din amenzi, penalități și confiscări: la cap. 3501, subcap. 01- Venituri din amenzi şi alte sancţiuni aplicate potrivit dispoziţiilor legale – este prevăzută o creștere cu 34,66% raportat la 2017, iar la subcap. 50 – Alte amenzi, penalităţi şi confiscări – este prevăzută o creștere cu 172,72% raportat la 2017.

Conform legii prevenirii, toate autoritățile, instituțiile cu atribuții de control, constatare și sancționare a contravențiilor au obligația că, în trei luni de la intrarea în vigoare a acestei legi, să elaboreze și să difuzeze materiale documentare și ghiduri și să aloce pe pagină de internet secțiuni speciale dedicate informării publice privind legislația în vigoare, drepturile și obligațiile în desfășurarea activităților de constatare a contravențiilor și de aplicare a sancțiunilor.

Aceste autorități cu atribuții de control au obligația să îndrume persoanele interesate în vederea aplicării corecte și unitare a prevederilor legale, urmând să afișeze pe site-urile proprii spetele cu frecvență ridicată și soluțiile de îndrumare în aceste cazuri.

În cazul constatării săvârșirii uneia dintre contravențiile prevăzute în dispozițiile legale, agentul constatator încheie un proces-verbal de constatare a contravenției prin care se aplică sancțiunea avertismentului și la care anexează un plan de remediere, cu respectarea prevederilor prezenței legi. În această situație nu se aplică sancțiuni contravenționale complementare.

Practic, Legea prevenirii, cunoscută inițial ca Legea prevenției, oferă firmelor găsite cu nereguli în timpul unui control un răgaz de 90 de zile calendaristice pentru a-și corecta problemele constatate.

Astfel, inspectorii de stat nu vor mai putea aplica amenzi la prima constatare a unei fapte, însă doar cu condiţia ca aceasta să fie una de natură contravenţională, nu de natură penală. Astfel, pentru faptele care constituie contravenţii şi sunt prevăzute de anumite acte normative, va fi acordat contribuabililor un termen în care aceştia vor putea să corecteze neregulile constatate și să se conformeze dispozițiilor legale.

Legea, inițiată de Guvern și adoptată în decembrie de Cameră Deputaților, în calitate de for decizional, a fost ulterior promulgată de președintele Klaus Iohannis.

Legea a fost publicată în Monitorul Oficial în 28 decembrie 2017.

sursa: realitatea.net, avocatnet.ro

Citește mai departe
Publicitate
Publicitate