|

AUDIENŢE ONLINE: Răspunsuri de la Primăria Alba Iulia. Despre parcări neregulamentare pe mai multe străzi din oraş

Primăria Alba Iulia a transmis precizări privind solicitările de informaţii adresate de cititorii Alba24 la secţiunea „Audienţe Online„. Sunt semnalate nereguli privind parcarea autovehiculelor pe mai multe străzi din oraş, cum este cazul arterelor Primăverii, Andrei Mureşanu, Mărăşeşti şi Vasile Goldiş.

Întrebare de la: Ştef L. Subiect: Parcare autovehicul pe carosabil

„Când se vor lua măsuri pentru parcarea neregulamentară a autovehiculelor pe carosabilul străzilor Primăverii, Andrei Mureşanu şi Mărăşeşti din Alba Iulia?”

Răspuns: „De fiecare dată când constatăm o încălcare a prevederilor legale, aplicăm măsurile care se impun. La numărul de telefon 0258/819096 (dispecerat NON STOP) se pot face sesizări în acest sens. În urma unei sesizări, un echipaj se va deplasa la faţa locului şi va constata dacă se confirmă cele reclamate şi va aplica măsurile legale.”

Întrebare de la: Furdui Călin. Subiect: Parcări strada Vasile Goldiş

„Când se vor atribui locurile de parcare amanejate de Primărie pe strada Vasile Goldiş? Am tot întrebat la Serviciul de resort şi primim de vreo 2 ani acelaşi răspuns: când vedeţi că se va marca locul înseamnă că le veţi primi.

Între timp, ne chinuim să găsim un loc de parcare în fiecare zi . Locurile de parcare sunt monopolizate de persoane care nu locuiesc în zonă, de comercianţi fără bun simţ, care cred că, dacă au un spaţiu închiriat, trebuie să ocupe şi câte două, trei locuri de parcare. Şi noi, locatarii blocurilor din zonă suntem clar dezavantajaţi.

Aş vrea să plătesc un loc de parcare şi să ştiu că dimineaţa, când soţia duce fetiţa la grădiniţă, nu mai e înjurată de nu ştiu ce proprietar de fast food care trebuie să blocheze şi parcarea şi drumul de acces. Ar fi bine ca până la urmă Poliţia Comunitară cel puţin să fie mai prezentă în zonă. Unii din pseudo îmbogăţiţii ăştia nu mai au pic de respect faţă de nimic. Inclusiv faţă de lege.”

Răspuns: „Până la sfârşitul anului 2012 se vor semnaliza şi numerota parcările, iar în cursul anului 2013 se vor repartiza.”

 

Întrebare de la: Haţegan Cristian. Subiect: strada Armoniei, Oarda

„Am scris cu ceva timp în urmă despre problemele de pe strada Armoniei din Oarda. În urma săpăturilor, drumul spre nr. 9 este inpracticabil, la cea mai mică ploaie. Ni s-a spus că va veni cineva să vadă despre ce e vorba şi se vor lua măsuri, dar de luni de zile nu se întâmplă nimic. Avem vreo şansă de a ajunge acasă iarna aceasta?”

Răspuns: „Am notificat operatorul care a efectuat lucrările, acesta urmând să aducă drumul la starea iniţială. Primăria nu va recepţiona lucrarea, până ce aceasta nu se finalizează.”

 

Întrebare de la: Crişan Dumitru. Subiect: Cerere

„În ultima vreme, se parchează tot mai mult pe trotuarul de pe Vasile Goldiş. Noi, cei fără maşini, pe unde circulăm, chiar nu vede poliţia locală acest lucru, acum când o bandă de circulaţie este destinată tot parcării? Trebuie să faci slalom printre maşini.”

Răspuns: „Vom intensifica acţiunea de patrulare în zonă şi se vor lua măsurile legale împotrivă conducătorilor auto care nu respectă prevederile HCL 299/2006 modificată prin HCL 138/2007, art. 2, cap. C, pct. 10, care interzice parcarea autovehiculelor pe trotuare.”

Foto: arhivă

URL scurt: http://alba24.ro/?p=143105avatar Publicat de pe 16 noiembrie 2012 şi actualizat pe 19 noiembrie 2012.
Publicat în ADMINISTRATIE, Audiente Online, EVENIMENT.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

10 comentarii pentru “AUDIENŢE ONLINE: Răspunsuri de la Primăria Alba Iulia. Despre parcări neregulamentare pe mai multe străzi din oraş”

 1. politia locala „o beleste” prin oras , consuma carbueanti degeaba si se umfla in pene ca ei sunt de la politie ,in timp ce ei sunt niste incompetenti angajati pe pile . nu vad rostu acestei politii , mai au si girofare la masini cand ei nu au la ce urgente sa intervina pt ca nu prea au in atributii asa ceva .

 2. Legea e pentru toti !!!!!!
  avatar

  Sa nu mai vorbim despre strada Bucuresti in zona consiliului judetean unde toti militienii ,securistii si bugetarii din cons.jud. ce isi parcheaza masinile scumpe cumparate de numai ei stiu cum…:), dupa cum ii taie capu pe ambele sensuri de circulatie avand in vedere ca strada este cu 2 sensuri iar daca ai curajul sa zici ceva sau sa anunti vreun ORGAN al legii de la rutiera ti se va spune sa circuli mai departe sa nu cumva sa risti tot tu vreo amenda nesimtire mai mare nu am vazut.Rusine!!!!

 3. @stef l.: cand o sa fie locuri de parcare ba, ca masinile cica nu leviteaza ! idem crisan dumitru. sper ca v-am luminat mintile intunecate de lege !

 4. cand o sa faceti locuri de parcare ca sa nu mai fim nevoiti sa parcam pe trotuare sau aiurea …???

  • insuficienta locurilor de parcare nu scuza lipsa bunului simt,.masina o poti parca si la 1 km de parchet.va place sa vedeti mamici sau bunici chinuidu-se cu un carucior pe trotuarul blocat.?daca da ,atunci aveti carente in educatie……….

 5. Scutiti-ma de prostia cu locurile de parcare. Nu mai tarziu de ieri, pe strada cu Agentia Silvica din centru, erau doua locuri de parcare libere dar un TARAN cu Dacie puscata a gasit de cuviinta sa o lase pe o banda, incurcand la ora 4 tot traficul. Asta se cheama nesimtire. Imi pare rau ca nu se ridica masinile la noi in oras, plus o amenda de cateva sute de lei.

 6. tu de unde stii vorbitorul lui peste vezi ca habar nu ai vorbesti numai sa te aflii in cauza citeste si tu atributiile politiei locale labarule

 7. mai politist local ce esti, alias comunitar, tu chiar iei banii degeaba, limbajul este idem ca al sefului tau de la primarie

 8. Dorina Borcau
  avatar

  Eu nu tin neaparat sa le ridice masinile oamenilor,dar ar trebui macar sa dea AMENZI zilnice ,cu sutele prin oras, celor care parcheaza prost.

 9. vladimir stoica
  avatar

  masinile firmelor au voie sa parcheze in parcarile amenajate dintre blocuri, amenajate pentru locuitorii acelei zone

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

 • maya: PSD s-aude?!
 • om: Mult as vrea si eu asta, Iulia!
 • Apocalipsa lui Rika: cat mai mult daca se poate sa ploua cu gheata cat oul de strut ! nu e pacat sa strica tot in...
 • Cris: Pacat ca nu era nimeni la volanul masinii negre sa treaca peste el cat s-a prefacut „victima”. Ar...
 • Mario: Bună ziua. Am și eu o întrebare, dacă am lucrate 9 luni în ultimii 2 ani,am o problema și nu am mai putut sa...

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI