Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Bărbat din Bistra, cu dosar penal după ce a tăiat fără drept copaci dintr-o pădure. Poliţiştii au confiscat 19 mc buşteni pentru care nu avea acte

Publicat

Un bărbat de 38 de ani din comuna Bistra este cercetat pentru furt şi tăiere ilegală de arbori, după ce poliţiştii au găsit la gaterul acestuia 19 mc de buşteni fără acte şi au descoperit ulterior că tăiase 23 de molizi dintr-o pădure, fără a avea acest drept.

Agenţii de poliţie din cadrul Postului de Poliţie Bistra, împreună cu organele silvice din cadrul Ocolului Silvic Valea Arieşului, au efectuat luni  un control, conform planului de acţiune „Scutul Pădurii 2014” la o instalaţia de debitat material lemnos aparţinând lui N.C., de 38 ani, din comuna Bistra, judeţul Alba.

În urma controlului a fost identificată cantitatea de 19 mc buşteni de esenţă răşinoase, pentru care bărbatul nu a putut prezenta documente legale de provenienţă, fapt pentru care s-a luat măsura ridicării în vederea confiscării a întregii cantităţi de material lemnos.

Poliţiştii au extins cercetările stabilind că aceeaşi persoană, la începutul lunii iulie 2014 s-a deplasat pe un teren cu vegetaţie forestieră proprietatea unui alt bărbat din comuna Bistra, de unde, fără aprobarea organelor silvice, a tăiat 23 de arbori specia molid, fără ca aceştia să fie marcaţi. Ulterior, N.C. a transportat materialul lemnos rezultat la instalaţia de debitat material lemnos pe care o deţine.

În cauză se efectuează cercetări cu privire la comiterea infracţiunilor de „tăierea ilegală de arbori” şi „furt de arbori”.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax