Connect with us
Publicitate

Uncategorized

Cadouri de Crăciun din Germania şi România, pentru copiii instituţionalizaţi din Alba

Publicat

Moşul a venit în acest an cu multe daruri şi bucurii, prin bunătatea unor oameni cu spirit caritabil, în centrele sociale. Zeci de jucării, rechizite şcolare şi dulciuri au fost donate de către copiii de la şcoli din Germania, celor 113 copii aflaţi în Casele de tip familial nr. 9, 10 şi 11 din Bărăbanţi, Complexul de servicii comunitare Aiud, Casa de tip familial Teiuş, Centru Maternal ,,Speranţa” Alba Iulia şi Casa de tip familial Oarda de Jos. Este vorba despre fundaţiile Round Table şi Ladies Circles din Germania, care au trimis ajutoarele prin organizaţia Caritas Romano-Catolică din Alba Iulia.

Cei 26 de copii aflaţi în Casa de tip familial nr. 14 şi Casa de tip familial pentru copiii cu dizabilităţi Sâncrai s-au bucurat de cadourile primite de la Asociaţia Villa Kunterbunt, care au constat în dulciuri şi articole de igienă personală.

Sucursala Aiud a Serviciul de Ajutor Maltez în România, a adus în sacul moşului rechizite şcolare şi multe dulciuri pentru cei 13 copii de la Casa de tip familial nr. 1 Aiud.

Primăria municipiului Blaj a pus în cizmuliţele tinerilor ocrotiţi în cadrul Serviciilor pentru Protecţia Copilului Blaj (Centrul de plasament, Centrul de plasament de tip familial Mănărade, Casa de tip familial nr. 4, Centrul de zi pentru copii cu nevoi speciale, Casa de tip familial în comunitate Blaj) şi a celor 18 persoane adulte cu dizabilităţi, din Locuinţele protejate nr. 1 şi 2 Blaj, darurile din partea moşului.

La invitaţia femeilor liberale din Cugir, cei 16 copii de la Casa de tip familial „Speranţa Copiilor” au sărbătorit Moş Nicolae la un local, cu pizza, băuturi răcoritoare şi colinde.

Pregătirea pentru sărbătoarea Crăciunului a debutat în unităţile rezidenţiale aflate în structura Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Alba, încă de la începutul lunii decembrie, prin confecţionarea de felicitări, ornamente pentru împodobirea bradului şi a camerelor, iar Moş Crăciun şi-a trimis deja ajutoarele sale pentru a împărţi daruri pentru toţi cei care îl aşteptă cu nerăbdare.

În aceste zile, copiii ocrotiţi la Centrul Maternal „Speranţa” şi Centrul de primire în regim de urgenţă „Pinochio” au primit vizita unor persoane cu suflet mare, care au adus pachete cu dulciuri, iar, la Centrul Maternal „Speranţa”, elevii de la  Şcoala Generală nr. 1 Alba Iulia, alături de pachetele de cadouri oferite au prezentat şi un mini recital de colinde.

Copiii de la Casele de tip familial nr. 9, 10, 11 şi de la Centrul de primire în regim de urgenţă „Pinochio” s-au întâlnit cu Moş Crăciun şi au primit cadouri vineri, 17 decembrie a.c., prin intermediul Organizaţiei de femei a PD-L Alba, când au participat şi la spectacolul oferit  de actorii Teatrului de Păpuşi “Prichindel” şi la concertul de colinde susţinut de Corul “Augustin Bena”.

Fundaţia „Hope and Homes for Children Romania” din Baia Mare a pregătit cadouri în valoare de  38.800 lei, ce au constat în obiecte de îmbrăcăminte şi încălţăminte corespunzătoare vârstei şi sezonului, materiale didactice (acuarele, creioane colorate, jocuri, etc.), materiale de igienă personală, dulciuri, fructe pentru  121 copiii aflaţi în casele de tip familial înfiinţate în colaborare cu DGASPC Alba (Centrul de primire în regim de urgenţă „Pinochio” Alba Iulia, Casa de tip familial „Sfânta Ana”, Casa de tip familial „Sfânta Maria” Alba Iulia, Casele de tip familial nr. 9, 10, 11 Bărăbanţ – Alba Iulia, Casa de tip familial nr. 1 Aiud, Casa de tip familial nr. 8 Sâncrai, Casa de tip familial nr. 14 Sâncrai şi Casa de tip familial nr. 13 Abrud).

Pentru cei 16 copii din Casa de tip familial Stremţ, Moş Crăciun a venit ajutat de CAR CREDIT Teiuş, care a oferit pachete cu dulciuri  şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Alba, care a  adus bradul ce va fi împodobit şi pachete cu dulciuri şi răcoritoare pentru masa de Crăciun.

În perioada 14.12 – 22.12.2010, elevii clasei a II-a B Step by Step de la Şcoala cu clasele I –VIII nr. 3 Cugir derulează un proiect intitulat „BUCURIA DARULUI”,  în cadrul căruia vor colinda şi vor împărţi cadouri  copiilor ocrotiţi în Casa de tip familial „Speranţa copiilor” Cugir. De asemenea, mai multe persoane, aceleaşi în fiecare an, au oferit celor 17 copii  pachete cu dulciuri, fructe şi răcoritoare.

Moş Crăciun va veni şi cu dulciuri de la  Fundaţia Mission Without Borders România – Sibiu care a pregătit pachete pentru cei 130 de copii ocrotiţi în cadrul Serviciilor pentru Protecţia Copilului  Blaj, Casa de tip familial Stremţ, , Casele de tip familial nr. 9, 10, 11 Bărăbanţ – Alba Iulia, Casa de tip familial „Adolescenţa” Oarda de Jos şi Casa de tip familial „Speranţa copiilor” Cugir.

În 22 decembrie, cei 25 de copii din Casele de tip familial nr. 2, 3, 15 Abrud vor primi pachetele pregătite pentru ei de Moş Crăciun cu ajutorul  Asociaţia de Ajutorare „Iulia” Alba Iulia, iar copiii de la Centrul  maternal „Speranţa”  vor primi daruri ( prăjituri şi sucuri pentru masa de Crăciun) de la sponsori.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax