Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Chestionare RMGC pentru locuitorii din Roşia Montană. Iniţiatoarea proiectului minier cere părerea comunităţii locale

Publicat

Timp de 10 zile, studenții din Roșia Montană bat la ușile locuitorilor, pentru a le cere să completeze chestionare privind impactul evoluției economice asupra calității vieții și impactul de mediu și social.

Studenții sunt împărțiți pe sectoare, unii vor merge la Roșia Montană, Abrud, alții vor merge în satul Dăroaia, Soal sau Vârtop din comuna Roșia Montană. Fiecare student a primit un număr de 10 chestionare, iar pentru un chestionar completat va primi suma de 25 lei.

Chestionarul cuprinde 2 părți: partea I se referă la impactul evoluției economice asupra calității vieții, unde se vor regăsi întrebări precum: „Ce șanse de dezvoltare economică considerați că are localitatea dumneavoastră la ora actuală?”  sau „Câtă încredere aveți în proiectele de redeschidere a exploatărilor miniere cu privire la buna credință a investitorilor, șansa Dvs. sau a familiei Dvs. de a obține locuri de muncă mai bune, creșterea nivelului de trai?”

Partea a II-a are ca subiect RMGC – impactul de mediu și social, unde se vor regăsi întrebări care vizează în mod direct Proiectul Gold Corporation și localnicii vor trebui să răspundă la întrebări precum: „Credeți că Proiectul Roșia Montană va afecta pozitiv sau negativ condițiile de viață din localitatea Dvs.? Prin ce anume și în ce măsură?”.

Compania Roşia Montană Gold Corporation s-a arătat astfel interesată de ceea ce cred locuitorii din zonă cu privire la redeschiderea exploatărilor miniere, iar studenții din Roșia Montană au fost implicați în aceste activități.

Mădălina TOMA

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax