Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Consilierii locali aprobă acordarea burselor în şcolile albaiuliene. Vezi cum şi câţi bani primesc elevii în 2013

Publicat

elevi

Consiliul Local Alba Iulia stabileşte, marţi, modalitatea şi cuantumul în care se acordă bursele de performanţă, de merit, de studii şi sociale, elevilor din sistemul de învăţământ preuniversitar din oraş. Valoarea acestora variază între 35 de lei pe lună şi 50 de lei lunar.

Astfel, elevii care se încadrează pentru acordarea burselor de performanţă vor primi lunar 50 de lei.

În ceea ce priveşte bursele de merit, acestea sunt oferite elevilor din clasele V-VIII care au obţinut media generală 10 în anul şcolar anterior, respectiv în primul semestru al anului şcolar, pentru elevii aflaţi în clasele de început ale învăţământului gimnazial. Cuantumul acestora este de 42 lei pe lună.

Pentru elevii din clasele IX-XIII, media generală trebuie să fie de minim 9,90 în anul şcolar anterior, respectiv în primul semestru al anului şcolar, pentru elevii aflaţi în clasele de început ale învăţământului liceal, dar nu mai mult de 5% din numărul de elevi ai unităţii respective. Cuantumul bursei de merit pentru această categorie este tot de 42 de lei pe lună.

Elevii din clasele IV-XIII care urmează cursuri de zi şi au obţinut locurile I, II sau III la etapele judeţene ale olimpiadelor organizate de Ministerul Educaţiei primesc 42 de lei pe lună.

Bursele de studiu se vor acorda astfel: 35 de lei pe lună revin fiecărui elev din clasele V-VIII care au obţinut minim 9,50 media generală în semestrul anterior celui în care se acordă bursa. În cazul elevilor din clasele IX-XIII, media trebuie să fie de minim 9.

Cuantumul burselor de ajutor social este de 35 de lei lunar, pentru fiecare elev care intră în această categorie.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax