|

Consiliul Local Blaj a aprobat impozitele şi taxele locale pe 2017. Bonificaţie de 8% pentru cei care-şi achită obligaţiile la bugetul local până în martie

Primaria BlajConsiliul Local Blaj a adoptat, în şedinţa din 29 decembrie 2016, impozitele şi taxele locale pentru anul 2017. O parte semnificativă din veniturile bugetului municipiului Blaj pentru anul 2017 va fi orientată spre proiecte şi investiţii, afirmă primarul Gheorghe Valentin Rotar.

La iniţiativa primarului Gheorghe Valentin Rotar şi prin votul Consiliului Local Blaj, impozitele şi taxele locale pentru persoanele fizice, pentru anul 2017, au fost menţinute la nivelul minim prevăzut de lege. De asemenea, persoane fizice care îşi vor achita integral impozitul pe clădiri, teren şi auto până pe 31 martie 2017 vor primi o bonificaţie de 8%, stabilită prin hotărâre a Consiliului Local Blaj. Bonificaţia se acordă în condiţiile achitării integrale, inclusiv a eventualelor restanţe din anii precedenţi.

În ceea ce priveşte agenţii economici, impozitele şi taxele locale au rămas la nivelul anului 2016, impozitul pe clădirile nerezidenţiale aparţinând persoanelor juridice calculându-se cu o cotă de 1,8% din valoarea impozabilă. Impozitul pe clădiri rezidenţiale, impozitul pe clădirile nerezidenţiale utilizate pentru activităţi din domeniul agricol şi impozitul asupra mijloacelor de transport vor fi mai mici decât în anul 2016, deoarece la acestea s-au eliminat cotele adiţionale.

Conform legii, impozitul pe clădiri, teren şi auto se plăteşte anual în două rate egale până la datele scadente de 31 martie şi 30 septembrie.

Primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar, arată că a respectat întocmai promisiunile făcute la alegerile locale din anul 2016, astfel că la persoanele fizice impozitele şi taxele locale au fost stabilite la nivelul minim prevăzut de lege.

„În ceea ce priveşte agenţii economici, impozitele şi taxele locale au rămas la nivelul anului 2016 pentru că  Blajul este în plină dezvoltare, iar acest proces trebuie să continue. În ultimii 10 ani comunitatea locală a contribuit decisiv la atragerea agenţilor economici la Blaj şi a sprijinit prin toate mijloacele legale posibile dezvoltarea acestora, odată cu modernizarea Blajului”, a declarat Gheorghe Valentin Rotar.

Edilul Blajului şi-a exprimat satisfacţia că majoritatea agenţilor economici au înţeles şi susţin momentul favorabil al dezvoltării Blajului prin contribuţia pe care o aduc şi prin plata impozitelor şi taxelor locale.

„O parte semnificativă din veniturile bugetului municipiului Blaj pentru anul 2017 va fi orientată spre proiecte şi investiţii, astfel încât Blajul să ajungă în următorii ani să ofere locuitorilor săi tot confortul urban şi toate facilităţile pe care le are de obicei un oraş de 100.000 de locuitori,” a mai spus Gheorghe Valentin Rotar, primarul municipiului.

Înaintea adoptării de către Consiliul Local Blaj, proiectul privind impozitele şi taxele locale pentru anul 2017 a fost afişat pe site-ul Primăriei Blaj, din data de 11 noiembrie 2016 şi prezentat în cadrul unei dezbateri publice, organizate la Primăria Blaj, în data de 22 decembrie 2016. Proiectul iniţial al impozitelor şi taxelor locale a suferit mai multe amendamente în urma dialogului cu contribuabilii blăjeni, acestea fiind adoptate în şedinţa din 29 decembrie 2016.

URL scurt: http://alba24.ro/?p=540971avatar Publicat de pe 30 decembrie 2016 şi actualizat pe 30 decembrie 2016.
Publicat în ACTUALITATE, ADMINISTRATIE.

Ai un pont, o secvenţă filmată sau o poză ce ar putea fi interesantă și pentru alții? Trimite-o folosind formularul de pe Ştirea ta pe Alba24!

Adaugă un comentariu


Publicitate

loading...

PublicitatePublicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

Publicitate

www.AutoPieseonline24.RO

Publicitate

PublicitatePublicitate

Publicitate

Comentate recent

  • maya: PSD s-aude?!
  • om: Mult as vrea si eu asta, Iulia!
  • Apocalipsa lui Rika: cat mai mult daca se poate sa ploua cu gheata cat oul de strut ! nu e pacat sa strica tot in...
  • Cris: Pacat ca nu era nimeni la volanul masinii negre sa treaca peste el cat s-a prefacut „victima”. Ar...
  • Mario: Bună ziua. Am și eu o întrebare, dacă am lucrate 9 luni în ultimii 2 ani,am o problema și nu am mai putut sa...

VIDEO / TESTUL de SINCERITATE pe Alba24.ro: Omul care a transformat ”Mica Romă” într-o perlă a județului

Publicitate

Publicitate

Cosmin Calin Raul - Design si Fotografie

Alba24 pe site-ul tau

HOROSCOPUL ZILEI