Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Curtea de Apel Alba Iulia a RESPINS acţiunea deputatului Cornel Cristian Resmeriţă, prin care a cerut anularea raportului ANI privind conflict de interese

Publicat

Curtea de Apel Alba Iulia4 Curtea de Apel Alba Iulia a respins ca nefondată acţiunea în contencios administrativ formulată de deputatul Cornel Resmeriţă, în care cere anularea unui raport ANI. Potrivit acestui act, deputatul de Hunedoara este acuzat de conflict de interese, pentru că şi-a angajat fratele în funcţia de consilier la biroul său parlamentar din Vulcan.

Potrivit reprezentanţilor instanţei, în data de 15 mai, “Curtea de Apel Alba Iulia a respins ca nefondată acţiunea în contencios administrativ formulată de reclamantul Resmeriţă Cornel Cristian împotriva Agenţiei Naţionale de Integritate având ca obiect anularea raportului de evaluare nr.995/G/II/12.01.2015 întocmit de Inspecţia de integritate din cadrul ANI, sub aspectul conflictului de interese de natură administrativă.

Hotărârea Curţii de Apel Alba Iulia poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, competenţa soluţionării recursului revenind Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Considerentele care au stat la baza acestei sentinţe vor putea fi făcute publice după ce hotărârea va fi motivată”.

Dosarul ce s-a aflat pe rolul Curţii de Apel Alba Iulia a avut ca obiect soluţionarea acţiunii în contencios administrativ formulată de Cornel Resmeriţă, deputat în Parlamentul României, prin care acesta a solicitat anularea raportului de evaluare nr. 995/G/II/12.01.2015 întocmit de Agenţia Naţională de Integritate – Inspecţia de Integritate prin care s-a constatat că acesta nu a respectat regimul juridic al conflictelor de interese a încheiat contractul civil nr. 529/2009, prin care fratele său, Lucian Marius Resmeriţă, a fost angajat în funcţia de consilier în cadrul Biroului parlamentar nr. 275 din localitatea Vulcan, judeţul Hunedoara.

Inspectorii ANI au constatat că beneficiul patrimonial obținut în perioada ianuarie 2009 — aprilie 2012 de către fratele parlamentarului a fost de 56.876 lei, aproximativ 12.640 euro.

ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către Cornel Resmeriță a infracțiunii de conflict de interese.

„Menționăm faptul că ANI a constatat existența conflictului de interese administrativ și penal în cazul a 22 de foști sau actuali parlamentari care și-au angajat rudele la cabinetele parlamentare. În ceea ce privește conflictele de interese de natură penală, instanța a dispus condamnarea la închisoare cu suspendarea pedepsei și interzicerea unor drepturi în 11 cazuri (10 cazuri definitive cu drept de recurs și unul definitiv și irevocabil)”, se arată într-un comunicat ANI din ianuarie 2015.

Referitor la conflictele de interese administrative, din cele 22 de dosare, în 10 cazuri instanța a confirmat definitiv șți irevocabil constatările ANI, subliniază sursa citată.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax